04/07/2023 04/07/2023 Στην Επισκοπή Μπουκόμπας ιδιαίτερα τιμήθηκαν οι Άγιοι Απόστολοι, το πρώτο, μοναδικό και ανυπέρβλητο πρότυπο των Ιεραποστόλων. Ο εορτασμός κράτησε μια βδομάδα και ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου από τον Ναό των Αγίου Αποστόλου Πέτρου Κακαμπίρο, μια από τις αρχαιότερες Ενορίες με πολύ σεβαστό εφημέριο, τον π. Θωμά Shuza.  Κατά την Θεία Λειτουργία χειροθετήθηκε ο π. Θωμάς...
04 Ιουλίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 9:57

Οι Απόστολοι τιμήθηκαν με Ιεραποστολή και ομαδικές βαπτίσεις (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Οι Απόστολοι τιμήθηκαν με Ιεραποστολή και ομαδικές βαπτίσεις (ΦΩΤΟ)

Στην Επισκοπή Μπουκόμπας ιδιαίτερα τιμήθηκαν οι Άγιοι Απόστολοι, το πρώτο, μοναδικό και ανυπέρβλητο πρότυπο των Ιεραποστόλων.

Ο εορτασμός κράτησε μια βδομάδα και ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου από τον Ναό των Αγίου Αποστόλου Πέτρου Κακαμπίρο, μια από τις αρχαιότερες Ενορίες με πολύ σεβαστό εφημέριο, τον π. Θωμά Shuza.  Κατά την Θεία Λειτουργία χειροθετήθηκε ο π. Θωμάς Οικονόμος της Επισκοπής και ακολούθησαν ομαδικές βαπτίσεις και γάμο.

Συνεχίστηκε ο εορτασμός στις 29 Ιουνίου στην Ενορία Αποστόλου Παύλου Kobunshwi. Όπου ο νέος εφημέριος π. Ματθίας καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρει όσους έφυγαν σε άλλες ψευτοεκκλησίες και ασκεί ιεραποστολή προς τους “αγνοούντας την Ορθοδοξίαν”.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου γιορτάσθηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι στην ομώνυμη Ενορία του Katwe, όπου ο π. Καλλίνικος καλλιεργεί τους πιστούς και στερεώνει τους νεοφωτίστους, που πρόσφατα βαπτίσθηκαν.

Στην τελετή λήξης της Ιερατικής Σχολής στις 1 Ιουλίου, παρουσιάσθηκαν οι Άγιοι Απόστολοι ως πρότυπο για τους νέους ιερείς-Ιεραποστόλους.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Μπουκόμπας. Εκτός από το μεγάλο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τελέσθηκε με την ευλογία του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ιωσήφ Joshephat.. Ο νέος ιερεύς θα αναλάβει δεύτερος Εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ναό και θα υπηρετεί και ως συμπαραστάτης των ασθενών στο Νοσοκομείο της Επισκοπής ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ.

Μετά ακολούθησαν ομαδικές βαπτίσεις 19 νέων χριστιανών, οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν μέλη της βασιλείας του Θεού.

Σε όλες τις ιεραποστολικές εκδηλώσεις προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο κήρυγμα του τόνιζε την Αποστολικότητα της Εκκλησίας, που την κάνει και μοναδική. Παρουσίαζε τους Αποστόλους, ως το θαύμα του Αγίου Πνεύματος με κοινά γνωρίσματα, την απόλυτη αγάπη προς το Χριστό-το αποστολικό έργο-το μαρτύριο. Παρουσίαζε ιδιαίτερα τους Αποστόλους που έδρασαν στην Αφρική, Μάρκος ο και ιδρυτής, Πέτρος, Θωμάς, Ματθίας, Σίμων και Ναθαναηλ. Ζητούσε την βοήθεια των Αγίων Αποστόλων στο ιεραποστολικό έργο της Τοπικής Εκκλησίας, αλλά και όλης της Αφρικής, που επιτελείται με την ευλογία και το παράδειγμα του Ιεραποστόλου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων