14/04/2022 14/04/2022 Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος την Τρίτη μετά το προσκύνημά του στον Άγιο Μηνά στο Ηράκλειο μετέβη στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τους Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρο. Ο Μακαριώτατος στο πλαίσιο των συναντήσεων...
14 Απριλίου, 2022 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 - 16:21

Οι Έλληνες Πρόσκοποι στηρίζουν το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Οι Έλληνες Πρόσκοποι στηρίζουν το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Στην Ελλάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος την Τρίτη μετά το προσκύνημά του στον Άγιο Μηνά στο Ηράκλειο μετέβη στην Αθήνα όπου είχε συνάντηση με τους Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χθες συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρο.

Ο Μακαριώτατος στο πλαίσιο των συναντήσεων του δέχθηκε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη τον Γενικό Έφορο των Ελλήνων Προσκόπων κ. Σταύρο Δημητρόπουλο, ο οποίος πρόσφερε εκ μέρους των Ελλήνων Προσκόπων στολές και άλλο υλικό για να ενισχύσουν τους Ελληνορθόδοξους Προσκόπους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό.

Σύμφωνα με την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος αφού ευχαρίστησε συγκινημένος τους Έλληνες Προσκόπους για την προσφορά, ανάπτυξε τις δράσεις του ιεραποστολικού έργου που επιτελείται στην Αφρική «την Ήπειρο του Μέλλοντος» και εξήρε την Προσκοπική Κίνηση και τις Αρχές της και τον σπουδαίο ρόλο της στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, ανέφερε επίσης πως και ο ίδιος υπήρξε πρόσκοπος στην Κρήτη και η παρουσία των Προσκόπων τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και όπου στις επισκέψεις του στην Αφρική τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

Κατά την συνάντηση μεταξύ άλλων εξετάστηκε και η δυνατότητα το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων να παρέχει στήριξη σε όλες τις Μητροπόλεις του Πατριαρχείου, όπως και έμπρακτη βοήθεια προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στο νέο κατασκηνωτικό χώρο που θα δημιουργηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ συνάντησε στο γραφείο του χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και το σημαντικό ιεροκηρυκτικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται από το παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, όπως και οι ποικίλες δραστηριότητες των Ελλήνων που μένουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευε ο Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου/ ΓΕΕΘΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων