18/09/2023 18/09/2023 Μπορεί η πληθυσμιακή δύναμη της αλεξανδρινής παροικίας να έχει πτωτική τάση, όμως αν κάποιος «στατιστικολόγος» σταθεί έξω από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, θα έρθει σε διάσταση με τα αριθμητικά δεδομένα. Και τούτο, γιατί καθημερινά δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες Ελλήνων επισκέπτονται τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια βαδίζουν την ανηφόρα για να...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 14:51

Οι καθημερινοί Ελλαδίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Οι καθημερινοί Ελλαδίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

Μπορεί η πληθυσμιακή δύναμη της αλεξανδρινής παροικίας να έχει πτωτική τάση, όμως αν κάποιος «στατιστικολόγος» σταθεί έξω από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, θα έρθει σε διάσταση με τα αριθμητικά δεδομένα. Και τούτο, γιατί καθημερινά δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες Ελλήνων επισκέπτονται τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και στη συνέχεια βαδίζουν την ανηφόρα για να πάρουν την ευχή του Μακαριωτάτου, Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄.

Οι διαρκείς επισκέψεις των Ελλαδιτών, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Αλεξάνδρεια, έχει αφήσει γερά το αποτύπωμά της στις καρδιές του Ελληνικού λαού, όχι ένεκα «Μεγαλεξανδριανής» έπαρσης, αλλά κυρίως λόγω πολιτισμού, ευεργεσιών, φιλοσοφίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας. Έννοιες που αναπτύχθηκαν στην Πόλη, την αποκαλούμενη νύφη της Μεσογείου.

Την Κυριακή λοιπόν, ανήμερα της Αγίας Σοφίας, ένα γκρουπ Ελλήνων, με τα χαμόγελα εισήλθε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού και μετά το ιερό προσκύνημα πήρε το δρόμο που οδηγεί στην Αίθουσα του Πατριαρχικού Θρόνου.

Οι δύο Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες: Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματέας Ιεράς Συνόδου και Πηλουσίου κ. Νάρκισσος Πατριαρχικός Επίτροπος, αμφότεροι στηρίγματα του Πατριαρχείου, καλοδέχθηκαν τους επισκέπτες.

Όταν ο Μακαριώτατος εισήλθε στην Αίθουσα, ακούραστος, καθώς αυτή η σκηνή επαναλαμβάνεται καθημερινά, δηλαδή, να υποδέχεται πιστούς και να τους μιλά για την ιστορία του Πατριαρχείου, καθώς και για τον ιεραποστολικό αγώνα που δίνει για τους φτωχικούς λαούς της Αφρικής, άπαντες συγκινημένοι τον άκουγαν ευλαβικά.

Στο τέλος, όλοι τους στη σειρά, ζήτησαν την ευλογία του και πήραν ικανοποιημένοι το αναμνηστικό δώρο του Πατριάρχη, με το σταυρό και το μικρό βιβλιαράκι, να το έχουν πάντα κοντά τους ως βοήθημα, όπως τους παρότρυνε.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων