13/02/2021 13/02/2021 Διήγηση του Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμ. Χρυσόστομου Μαϊδώνη για την ταφή των νεκρών στην Τανζανία: «Στην Τανζανία δεν έχουν κοιμητήρια. Ενταφιάζουν τους νεκρούς τους στην αυλή του σπιτιού τους. Αυτό και πολλά άλλα είδα σε μια εξόδιο ακολουθία μιας χριστιανής, που συμμετείχα. Η οικογένεια νοικιάζει μουσαμάδες πού σκεπάζουν το χώρο, καρέκλες για να...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 20:27

Οι νεκροί στις αυλές των σπιτιών τους…

Διαδώστε:
Οι νεκροί στις αυλές των σπιτιών τους…

Διήγηση του Γενικού Πατριαρχικού Επιτρόπου Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμ. Χρυσόστομου Μαϊδώνη για την ταφή των νεκρών στην Τανζανία:

«Στην Τανζανία δεν έχουν κοιμητήρια. Ενταφιάζουν τους νεκρούς τους στην αυλή του σπιτιού τους. Αυτό και πολλά άλλα είδα σε μια εξόδιο ακολουθία μιας χριστιανής, που συμμετείχα. Η οικογένεια νοικιάζει μουσαμάδες πού σκεπάζουν το χώρο, καρέκλες για να κάθονται οι συμμετέχοντες και μικροφωνική συσκευή για να ακούγεται η ακολουθία. Η ακολουθία γίνεται στην αυλή σπιτιού. Ὁ κόσμος πού συμμετέχει μένει μέχρι την τρίτη ημέρα και η οικογένεια αναλαμβάνει να τούς δώσει φαγητό. Την τρίτη μέρα γίνεται το τριήμερο τρισάγιο και φεύγουν».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων