03/01/2024 03/01/2024 Συνήλθε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων της Επισκοπής Μπουκόμπας μετά από πρόσκληση του Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, στο Επισκοπείο της Μπουκόμπας. Τα επτά μέλη του Δ.Σ. εκπροσωπούν τους νέους των επτά Αρχιερατικών Περιφερειών, από τους οποίους έχουν εκλεγεί στις τοπικές Συνάξεις. Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων των νέων σύμφωνα με...
03 Ιανουαρίου, 2024 - 13:56
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2024 - 13:43

Οι νέοι της Επισκοπής Μπουκόμπας αναλαμβάνουν καίριες και υπεύθυνες διακονίες

Διαδώστε:
Οι νέοι της Επισκοπής Μπουκόμπας αναλαμβάνουν καίριες και υπεύθυνες διακονίες

Συνήλθε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων της Επισκοπής Μπουκόμπας μετά από πρόσκληση του Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου, στο Επισκοπείο της Μπουκόμπας. Τα επτά μέλη του Δ.Σ. εκπροσωπούν τους νέους των επτά Αρχιερατικών Περιφερειών, από τους οποίους έχουν εκλεγεί στις τοπικές Συνάξεις.

Στην αρχή της συνεδρίασης έγινε απολογισμός των δραστηριοτήτων των νέων σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχαν παρθεί. Εκτός από την τακτική συμμετοχή στη λειτουργική ζωή των Ενοριών, οι νέοι συμμετείχαν στις Κατασκηνωτικές περιόδους νέων 18-25 ετών και βοήθησαν ως ομαδάρχες στην Κατασκήνωση παιδιών του Κασικίζι.

Οι νέοι κυρίως δραστηριοποιήθηκαν με την καλλιέργεια των χωραφιών των ενοριών, τη κατασκευή τούβλων, την δημιουργία μελισσών, και την εκτροφή ζώων. Αυτές οι δραστηριότητες έφεραν έσοδα που βοήθησαν τις Ενορίες και την φιλανθρωπία.

Στη συνέχεια προγραμμάτισαν την οργάνωση Συναντήσεων Νέων κατά Αρχιερατικές Περιφέρειες με την παρουσία του Επισκόπου και την ανάπτυξη θεμάτων για την μετάνοια και την θέση μας μέσα στην Εκκλησία.

Επίσης προγραμματίσθηκαν οι Κατασκηνωτικές περίοδοι παιδιών Γυμνασίου για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο, όπου θα διακινήσουν οι νέοι του Συνδέσμου.

Νοικοκύρεμα της λατρείας στους Ναούς

Μεγάλη συζήτηση έγινε για την συμμετοχή των νέων στο πρόγραμμα της Επισκοπής για την οργάνωση του λειτουργικού έργου των Ενοριών με την κατηρτισμένα στελέχη. Οι Υποδιάκονοι θα είναι υπεύθυνοι για το Ιερό Βήμα και άμεσοι συνεργοί του Ιερέως. Θα επιβλέπουν τους ιερόπαιδες, και την ευπρεπή και ακριβή τέλεση των Ακολουθιών.

Οι Αναγνώστες θα είναι υπεύθυνοι του Ψαλτήριου, θα επιβλέπουν τη χορωδία και θα διευθύνουν τη συμψαλμωδια του λαού με την ορθή εκτέλεση των ύμνων και την τήρηση του Τυπικού.

Οι Κατηχητές θα είναι υπεύθυνοι για την Κατήχηση των ενηλίκων, των παιδιών, των Ορθοδόξων μαθητών στα Σχολεία και την κατήχηση πριν το βάπτισμα των προσερχόμενων στην Εκκλησία.

“Ο Επίσκοπος ζήτησε τη συμμετοχή των νέων σ αυτό το νοικοκύρεμα της λατρείας στους Ναούς μας, αναλαμβάνοντας τις καίριες και υπεύθυνες αυτές διακονίες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Επισκοπή.

Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος ευλόγησε την Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων