22/11/2022 24/11/2022 Αντιπροσωπεία των Οφφικίαλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ταξιδεύουν στην Αίγυπτο προκειμένου να παραστούν στα Θυρανοίξια της Αγίας Αικατερίνης Σουέζ. Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη Ο ιστορικός ναός της Αγ. Αικατερίνης στην πόλη Σουέζ, βρίσκεται 130 χλμ. ανατολικά του Καΐρου. Τα θυρανοίξια  θα τελέσει ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 12:48

Οι οφφικίαλοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ταξιδεύουν στο Σουέζ για τα θυρανοίξια της Αγ. Αικατερίνης

Διαδώστε:
Οι οφφικίαλοι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ταξιδεύουν στο Σουέζ για τα θυρανοίξια της Αγ. Αικατερίνης

Αντιπροσωπεία των Οφφικίαλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ταξιδεύουν στην Αίγυπτο προκειμένου να παραστούν στα Θυρανοίξια της Αγίας Αικατερίνης Σουέζ.

Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη

Ο ιστορικός ναός της Αγ. Αικατερίνης στην πόλη Σουέζ, βρίσκεται 130 χλμ. ανατολικά του Καΐρου. Τα θυρανοίξια  θα τελέσει ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’  στις 25 Νοεμβρίου ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης και των γενεθλίων του προκαθημένου του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου. Τα Θυρανοίξια τελούνται ενενήντα εννέα έτη από τα εγκαίνια του Ναού το 1923.

Κατά τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967 ο  Ελληνισμός ξεριζώθηκε μέσα σε ένα βράδυ. Οι καμπάνες του ναού δεν ξαναχτύπησαν. Ο ναός είχε αφεθεί στη φθορά του χρόνου και της λησμονιάς. Ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ετοιμόρροπος. Με πρωτοβουλία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β‘ και με χορηγία της επιχειρηματικής οικογενείας Σαουίρις ο Ναός ανεκαινίσθη εκ βάθρων εσωτερικώς και εξωτερικώς.

Το ίδιο συνέβη και με το Ελληνικό Κοιμητήριο του Σουέζ από το οποίο απομακρύνθηκαν διάφοροι κατά καιρούς καταπατητές που είχαν προσπαθήσει να οικειοποιηθούν το χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: O Πατριάρχης Θεόδωρος εγκαινιάζει την Αγία Αικατερίνη στο Σουέζ – Η οικογένεια των Αιγύπτιων επιχειρηματιών Σαουΐρις χρηματοδότησε την αποκατάσταση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων