30/01/2024 30/01/2024 Στο 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου Bahebe, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Γκέιτας, χρησιμοποιήθηκαν φιστίκια αντί σιτάρι για τα κόλλυβα, εξαιτίας της έλλειψης σιταριού. Παρηγοριά μεγάλη για την οικογένεια του του μακαριστού π. Ιωάννου Bahebe ήταν η παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου και ο λόγος του ‘οτι “θα αναλάβει η...
30 Ιανουαρίου, 2024 - 20:57
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 20:42

Οι Ορθόδοξοι Έλληνες στηρίζουν τα ορφανά στην Τανζανία

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξοι Έλληνες στηρίζουν τα ορφανά στην Τανζανία

Στο 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Ιωάννου Bahebe, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Γκέιτας, χρησιμοποιήθηκαν φιστίκια αντί σιτάρι για τα κόλλυβα, εξαιτίας της έλλειψης σιταριού.

Παρηγοριά μεγάλη για την οικογένεια του του μακαριστού π. Ιωάννου Bahebe ήταν η παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσοστόμου και ο λόγος του ‘οτι “θα αναλάβει η Επισκοπή την φροντίδα της απορφανισθείσης οικογένειας”. Παρηγοριά μεγάλη ήταν και η παρουσία των αδελφών Ιερέων της περιοχής, των χριστιανών της Ενορίας, καθώς και η στήριξη της οικογένειας από Έλληνες της Αυστραλίας και της Κύπρου.

Συγκλονιστικό ήταν το θέαμα τα ορφανά παιδιά γύρω από τα κόλλυβα του πατέρα τους, ο μικρός Σεραφείμ να κρατάει τη φωτογραφία του παπά-μπαμπά του, ο αδελφός του Έραστος τα κόλλυβα-φιστίκια και η πρεσβυτέρα Χάρις να είναι απαρηγόρητη.

Μια δυσκολία που υπάρχει στην Αφρική είναι η έλλειψη σιταριού για πρόσφορο και κόλλυβα και του κρασιού για την την θεία Κοινωνία. Κάτι που είναι δύσκολο να εφαρμοσθούν έθιμα που υπάρχουν στις εύκρατες ζώνες της γης. Και για μεν το κρασί είμαστε αναγκασμένοι να φέρνουμε από την Ελλάδα με κοντέινερ ή να φέρνουμε από άλλες περιοχές, όπου ευδοκιμούν τα κλήματα. Το δε σιτάρι είναι εντελώς άγνωστο στις διατροφικές συνήθειες των Αφρικανών γενικά και των Τροπικών περιοχών ειδικότερα.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων