11/10/2023 11/10/2023 Σπουδαίο έργο επιτελεί η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας η οποία επαναλειτούργησε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο από το 2007, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου. Νέοι από την Αφρική προσέρχονται στη Σχολή προκειμένου να λάβουν την κατάρτιση έτσι ώστε να...
11 Οκτωβρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 8:53

Οι Ορθόδοξοι της Τανζανίας ευχαριστούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Πατριαρχική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος”

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξοι της Τανζανίας ευχαριστούν τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την Πατριαρχική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος”

Σπουδαίο έργο επιτελεί η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας η οποία επαναλειτούργησε από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο από το 2007, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου.

Νέοι από την Αφρική προσέρχονται στη Σχολή προκειμένου να λάβουν την κατάρτιση έτσι ώστε να συνεχίσουν στην πορεία τη διακονία τους στην ιεραποστολή. Μεταξύ αυτών και Ορθόδοξοι της Τανζανίας οι οποίοι ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Πατριάρχη τους, γιατί φέτος φοιτούν στη Σχολή 4 νέοι, ο Κωνσταντίνος, ο Σεντράκ, ο Κόντρακ και ο Ειρηναίος, από τις Επισκοπές Αρούσας και Μπουκόμπας της Τανζανίας

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος τέλεσε τον αγιασμό στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας “Άγιος Αθανάσιος” για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Ο Μακαριώτατος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους νέους Αφρικανούς σπουδαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία τους και ευχαρίστησε τον Σχολάρχη Αρχιμανδρίτη Ισαάκ Τσαπόγλου και τους καθηγητές για την υπηρεσία τους προς τους φοιτητές.

Το σπουδαιότερο βέβαια είναι, ότι γνωρίζονται με τον Προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου και αποκτούν άρρηκτους δεσμούς με το Πατριαρχείο.

Κατά τον διετή κύκλο σπουδών, οι από την διάφορα αφρικανικά κράτη προερχόμενοι σπουδαστές, οι οποίοι τυγχάνουν πλήρως υπότροφοι του Πατριαρχείου, παρακολουθούν θεολογικά μαθήματα, ελληνικής γλώσσα κ.α. Κυρίως όμως μαθαίνουν να ψαλλουν, το τυπικό των Ακολουθιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων