14/10/2022 14/10/2022 Τις πρώτες φωτογραφίες από τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Στο βίντεο υπάρχουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρου έξω από...
14 Οκτωβρίου, 2022 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2022 - 21:47

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη συνάντηση Μπάιντεν – Πατριάρχη Θεόδωρου στο Λευκό Οίκο

Διαδώστε:
Οι πρώτες φωτογραφίες από τη συνάντηση Μπάιντεν – Πατριάρχη Θεόδωρου στο Λευκό Οίκο

Τις πρώτες φωτογραφίες από τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Στο βίντεο υπάρχουν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρου έξω από το Λευκό Οίκο, οι οποίοι μιλούν για τη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Επίσης, προβάλλονται και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνάντηση στα οποία ο Πατριάρχης χαιρετά, ασπάζεται τον Αμερικανό Πρόεδρο και κάθονται μαζί με τους συνεργάτες τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πατ. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος διευθέτησε όλες τις λεπτομέρειες της συνάντησης,  ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Γουινέας και εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Αθήνα κ. Γεώργιος.

Σε δηλώσεις του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ ως Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και αναφέρθηκε με τα πιο θερμά λόγια για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον οποίο χαρακτήρισε ως άνθρωπο της πίστης.

Επίσης, ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αγάπη που τρέφει προς την Εκκλησία του Απόστολου Μάρκου αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την αμέριστη υποστήριξη που του προσφέρει.


«…μιλήσαμε όχι μόνο για την εισβολή στην Ουκρανία αλλά και για την εισβολή από μία άλλη εκκλησία στο δικό μου Πατριαρχείο. Όμως, θα ήθελα να πω ότι εκφράσαμε την μεγάλη μας ευγνωμοσύνη γιατί οι ΗΠΑ αγαπούν και βοηθούν την πατρίδα μας την Ελλάδα αλλά και τα δίκαια για το νησί μας, την Κύπρο. Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσωπική ζωή του και το πώς από τα μικρά του χρόνια η μητέρα του τον δίδαξε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Κουβεντιάσαμε με πόση προσοχή παρακολουθεί τα προβλήματα στην Αφρική, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά διότι είχε έρθει πολλές φορές στη Νότιο Αφρική, είχε υπηρετήσει σε χώρες της Αφρικής. Και μας διαβεβαίωσε ότι είναι κοντά στο έργο μας και είναι κοντά στην πατρίδα μας την Ελλάδα και στα (εθνικά) δίκαια.

Επίσης, ως πατριάρχης της Αιγύπτου ευχαρίστησα τον δικό μας Πρόεδρο τον Σίσι που εργάζεται για τη συμφιλίωση των λαών μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών και προσκάλεσα τον πρόεδρο της Αμερικής να έλθει κοντά μας στην Αίγυπτο για να μας βοηθήσει όπως κάνει πάντα για τα δίκαια σε όλο τον πλανήτη γιατί είμαστε μία μικρή γειτονία», είπε ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου εξερχόμενος από το Λευκό Οίκο, σε κοινές δηλώσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.


Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τόνισε ότι «η Αμερική είναι ένας φάρος θρησκευτικής ελευθερίας και δημοκρατίας και υποστηρίζει αυτές τις αξίες παντού, σε όλον τον κόσμο, είτε είναι στην Ουκρανία είτε είναι στην Αφρική, όπου μία αδελφή εκκλησία, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υποφέρει από την εισβολή μίας αδελφής ορθόδοξης κατά τα άλλα εκκλησίας, η οποία δυστυχώς δεν συμπεριφέρεται ούτε ως αδελφή ούτε ως ορθόδοξη ούτε ως εκκλησία. Μακαριότατε, όχι μόνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά ολόκληρος ο αμερικανικός λαός και ασφαλώς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, με πρώτο τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη Βαρθολομαίο, βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας.

Και οι δύο αυτοί κορυφαίο θεσμοί της Ορθοδοξίας, ο πρώτος θρόνος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ο δεύτερος θρόνος, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, έχουν άρρηκτους δεσμούς που κανείς δεν μπορεί να τους διασπάσει και σήμερα είδαμε άλλο ένα δείγμα αυτής της σύμπνοιας, της ομόνοιας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο προκαθημένων».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Πατριάρχη Θεόδωρου με τον Αμερικανό Πρόεδρο:

Συνάντηση Πατριάρχη Θεόδωρου – Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο με βαριά ατζέντα

Διαβάστε επίσης:

Οικουμενική υποστήριξη από τις ΗΠΑ στον Πατριάρχη Θεόδωρο – Ο απολογισμός της επίσκεψης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων