03/10/2019 03/10/2019 Δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες σύγχρονοι Άγιοι, όπως οι Παΐσιος και Πορφύριος, αναφέρονταν στην σπουδαιότητα των Ψαλμών του Δαυίδ ως πνευματική κλίμακα προς τα ουράνια. Οι πλούσιες λογοτεχνικές εικόνες από τη γραφίδα ενός βασιλιά και προφήτου εν τω άμα, που βίωνε τον Άσαρκο Λόγω εν όλη καρδιά, παραδόθηκαν στην Εκκλησία ως λειτουργικό...
03 Οκτωβρίου, 2019 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2019 - 15:13

Οι Ψαλμοί του Δαυίδ στη Νότιο Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
Οι Ψαλμοί του Δαυίδ στη Νότιο Μαδαγασκάρη

Δεν είναι λίγες οι φορές, κατά τις οποίες σύγχρονοι Άγιοι, όπως οι Παΐσιος και Πορφύριος, αναφέρονταν στην σπουδαιότητα των Ψαλμών του Δαυίδ ως πνευματική κλίμακα προς τα ουράνια.

Οι πλούσιες λογοτεχνικές εικόνες από τη γραφίδα ενός βασιλιά και προφήτου εν τω άμα, που βίωνε τον Άσαρκο Λόγω εν όλη καρδιά, παραδόθηκαν στην Εκκλησία ως λειτουργικό διαμάντι, ως κείμενο που δεν απουσιάζει από καμία ακολουθία.

Αυτό το διαμάντι εισήχθη και στη Νότιο Μαδαγασκάρη. Ψαλμούς και ύμνους του οποίους μετέφρασαν οι πατέρες στην τοπική διάλεκτο ως στήριγμα πνευματικό. Ἐξομολογεῖσθε τῷ Κυρίῳ, ὅτι ἀγαθός, ὅτι εἰς τὸν αἰῶνα τὸ ἔλεος αὐτοῦ… και, στο έλεος αυτό, αφήνουν με σκανδαλώδη εμπιστοσύνη όλη την ταραχώδη ζωή τους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων