01/02/2021 01/02/2021 Την εορτή των Τριών Ιεραρχών τίμησαν χθες, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης ,τέλεσε την Θεια Λειτουργία και ευλόγησε τους άρτους, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 8:43

“Οι Τρεις Ιεράρχες έφεραν την άνοιξη στις ψυχές των ανθρώπων”

Διαδώστε:
“Οι Τρεις Ιεράρχες έφεραν την άνοιξη στις ψυχές των ανθρώπων”

Την εορτή των Τριών Ιεραρχών τίμησαν χθες, Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης ,τέλεσε την Θεια Λειτουργία και ευλόγησε τους άρτους, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο και στη μεγάλη προσφορά των Τριών Ιεραρχών λέγοντας :

“ΕΑΡ ΧΕΛΙΔΩΝ ΟΥ ΚΑΘΙΣΤΗΣΙ ΜΙΑΑΙ ΤΡΕΙΣ ΑΗΔΟΝΕΣ ΔΕ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΑΡ” (Δηλαδή ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη, τα τρία, όμως, αηδόνια του Πνεύματος, δηλαδή οι τρεις Ιεράρχες φέρνουν το έαρ των ψυχών, την Άνοιξη στις ψυχές). Αυτός ο στίχος που διαβάζουμε στην Εκκλησιαστική ακολουθία δεν είναι απλά ένα σχήμα λόγου αλλά μια πραγματικότητα. Τρείς ήταν, ναι, μόνο τρεις αλλά ήταν, κολοσσοί των γραμμάτων, γίγαντες του Πνεύματος, Τιτάνες πραγματικοί. Γι’ αυτό και κατόρθωσαν να φέρουν την Άνοιξη στις ψυχές των ανθρώπων γύρω τους, στις κοινωνίες που έζησαν, στην εποχή τους. Άνοιξη που κληροδότησαν και στις μετέπειτα γενιές, άνοιξη που φέρνουν κάθε στιγμή με τη διαχρονικότητα του έργου τους. Είχαν “Αρετή και Τολμη” όπως λέει και ο Εθνικός μας ποιητής Ανδρέας Κάλβος. Οι Τρεις Ιεραρχες εμπνέουν διαχρονικά και εμάς τους ταπεινούς εργάτες της Ιεραποστολής να αντλούμε δύναμη απο την δική τους μορφή για να κάνουμε την προσωπική μας επανάσταση στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων