19/06/2019 19/06/2019 Την 18η Ιουνίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, πραγματοποίησε επίσκεψη στον πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. TawadrosII, επ’ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Teklaτης Κοπτικής Εκκλησίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του...
19 Ιουνίου, 2019 - 20:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2019 - 20:28

Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής στο επίκεντρο στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής στο επίκεντρο στην Αλεξάνδρεια

Την 18η Ιουνίου, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β, πραγματοποίησε επίσκεψη στον πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. TawadrosII, επ’ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Αγίου Teklaτης Κοπτικής Εκκλησίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Έδρα του Κοπτικού Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άκκρας κ. Ναρκίσσου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Προκαθήμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν αρκετές σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς, για τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών στην Αίγυπτο, για την σημερινή εικόνα και χριστιανική παρουσία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, για βοήθεια και την άμεση ενίσχυση, καθώς παρατηρείται μία μαζική μετανάστευση και ελαχιστοποίηση των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, συζήτησαν εκτενώς για την συνεργασία και επικείμενη συνάντηση στην Αίγυπτο, όλων των Αρχηγών Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα, όπως το μέλλον των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και το πρόβλημα των προσφύγων.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων