25/09/2019 25/09/2019 Ιστορικές στιγμές για τον Ελληνισμό αλλά και τη Ορθοδοξία της Αιγύπτου. Μόλις δύο 24ωρα  πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων για τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, οι εργασίες της τελευταίας στιγμής είναι πυρετώδεις ενώ χιλιάδες άνθρωποι, ακόμα και από την Ελλάδα αναμένεται να παραβρεθούν. Τα θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 8:55

Όλα έτοιμα για τα Θυρανοίξια στο Κάιρο

Διαδώστε:
Όλα έτοιμα για τα Θυρανοίξια στο Κάιρο

Ιστορικές στιγμές για τον Ελληνισμό αλλά και τη Ορθοδοξία της Αιγύπτου. Μόλις δύο 24ωρα  πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων για τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, οι εργασίες της τελευταίας στιγμής είναι πυρετώδεις ενώ χιλιάδες άνθρωποι, ακόμα και από την Ελλάδα αναμένεται να παραβρεθούν.

Τα θυρανοίξια θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο . Την προηγούμενη το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός αλλά και συναυλία της μεγάλης Ελληνίδας συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, μπροστά από τον ναό.

Όπως έχει ήδη γράψει το pyramisnews: “Ο ναός αυτός, που αποτελεί κόσμημα στην ψυχή των Αιγυπτιωτών αλλά και ένα ιστορικό μνημείο καταμεσίς της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ένας ελληνορθόδοξος «Παρθενώνας», συνεχίζει πλέον ακόμη ισχυρότερο να μεταδίδει το μήνυμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Φίλη και Αδελφή Χώρα του Νείλου. Τη χώρα, που δείχνει ότι βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Ελληνισμού, εξ ου και η ιδιαίτερα σημαντική εκπροσώπηση που ανακοινώθηκε από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, όπου ο Υπουργός Αρχαιοτήτων της χώρας Δρ Χάλιντ Ελ Ανάνι θα εκπροσωπήσει τον Αιγύπτιο ηγέτη, τον Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με την επίσης σημαντική παρουσία μίας Υπουργού που έχει βρεθεί πολύ κοντά στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και την Ελλάδα, της Υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Ναμπίλα Μάκραμ και άλλων Αιγυπτίων επισήμων”.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, θα εκπροσωπήσει  η Υφυπουργός Παιδείας και Θρηκευμάτων κ. Ζαχαράκη. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλής είχε συναντήσει στις 3 Σεπτεμβρίου, την κ. Ζαχαράκη στο υπουργείο Παιδείας και εκτός από τα φλέγοντα θέματα της εκπαίδευσης στην Αίγυπτο της είχε απευθύνει επίσημη πρόκληση για τα θυρανοίξια.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή των θυρανοιξίων, δηλαδή την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα τελεσθεί εσπερινός (17.30 – 19.00) στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει κέρασμα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου στο προαύλιο του ναού (19.00 – 20.00). Και από τις 20.00 – 22.00 η μεγάλη μουσικοσυνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσει συναυλία.

Την επομένη, δηλαδη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχικό και Αρχιεπισκοπικό Συλλείτουργο (08.00 – 11.00). Αμέσως μετά ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος θα τελέσει τα θυρανοίξια (11.00 – 12.30).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων