07/03/2023 07/03/2023 Με την επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ολοκληρώθηκε η ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου στο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν αρχικά το μουσείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτό. Ακολούθως είχε συνάντηση με τον Πάπα...
07 Μαρτίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2023 - 9:39

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Με την επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ολοκληρώθηκε η ειρηνική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου στο Δευτερόθρονο Πατριαρχείο.

Ο Μητροπολίτης Κιέβου και η συνοδεία του επισκέφθηκαν αρχικά το μουσείο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτό.

Ακολούθως είχε συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ και Ιεράρχες του Αλεξανδρινού Θρόνου. Ο Μακαριώτατος Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας για την αδελφική επίσκεψη και επικοινωνία την οποία είχαν. “Ευχαριστώ πολύ, πάρα πολύ, Μακαριώταττε, και όλους τους αδελφούς από την Ουκρανία. Μας φέρατε μεγάλη χαρά μέσω της προσευχής και της επικοινωνίας μας. Σας εύχομαι καλό ταξίδι και ο Θεός να ευλογεί την Ουκρανία με ειρήνη!”, ανέφερε.

Λίγο πριν την αναχώρησή του ο Μητροπολίτης Κιέβου κ.κ. Επιφάνιος κατέγραψε τις εντυπώσεις του στο βιβλίο των επίσημων προσκεκλημένων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά το συλλείτουργο στον Καθεδρικό στην Αίθουσα του Θρόνου, εντός του παρακειμένου Πατριαρχικού Μεγάρου, έλαβε χώρα η περικόσμηση του Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας με την ανώτατη διάκριση του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Αποστόλου Μάρκου μετ’ Αστέρος, καθώς και των συνοδών του αρχιερέων, Σεβασμιωτάτων Βιννύτσης και Μπίλα Τσέρκβα, με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Μάρκου

Διαβάστε επίσης:

Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις αντικανονικές ενέργειες της Ρωσικής Εκκλησίας

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Κάιρο: Στη ροτόντα της Ανατολής, την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου ο Κιέβου Επιφάνιος (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων