19/08/2023 19/08/2023 Ολοκληρώθηκε το εικοσαήμερο Σεμινάριο Αγιογραφίας της Επισκοπής Μπουκόμπας, στο χώρο του Ιεραποστολικού Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Κασίκιζι. Και αυτό το μοναδικό γεγονός στην ιεραπο στολική πορεία της Επισκοπής συνέβη, γιατί προσφέρθηκε να έλθει από την Ελλάδα ο κ. Χρυσόστομος Μπέγκα, Πτυχιούχος Αγιογράφος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, που εργάζεται ως αγιογράφος στην Θεσσαλονίκη και ψάλλει στον Άγιο...
19 Αυγούστου, 2023 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 10:56

Σεμινάριο Αγιογραφίας στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Σεμινάριο Αγιογραφίας στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Ολοκληρώθηκε το εικοσαήμερο Σεμινάριο Αγιογραφίας της Επισκοπής Μπουκόμπας, στο χώρο του Ιεραποστολικού Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Κασίκιζι.

Και αυτό το μοναδικό γεγονός στην ιεραπο στολική πορεία της Επισκοπής συνέβη, γιατί προσφέρθηκε να έλθει από την Ελλάδα ο κ. Χρυσόστομος Μπέγκα, Πτυχιούχος Αγιογράφος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, που εργάζεται ως αγιογράφος στην Θεσσαλονίκη και ψάλλει στον Άγιο Νικόλαο Ορφανό.

Ο κ. Χρυσόστομος Μπέγκα είναι καρπός της Ιεραποστολής του π. Κοσμά του Γρηγοριάτη στο Κογκό, ο οποίος και τον είχε βαπτίσει. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος τον έστειλε το 1992 στην Αθωνιάδα Σχολή, όπου και έμαθε καλά την Βυζαντινή Αγιογραφία και Μουσική από το περίφημο Γέροντα Μελέτιο Συκιώτη.

Στο Σεμινάριο συμμετείχαν 40 νέοι από τις Ενορίες της Επισκοπής, που επιλέχθηκαν από τους ιερείς. Υπεύθυνη για την λειτουργία ήταν η Αδ. Παρασκευή μοναχή της Μονής του Αγίου Κοσμά Αρναίας, που διακονεί την Ιεραποστολή και βοηθό την εκπαιδευτικό Βικτώρια Πρεκατέ από την Ενορία Αγ. Δημητρίου Αθηνών.

Οι νέοι στο καθημερινό τους πρόγραμμα ειχαν τις Ακολουθίες, την καθημερινή μελέτη του κατά Μάρκον Ευαγγελίου, την Κατήχηση και την απαραίτητη ψυχαγωγία. Βασικά οι νέοι αγιογράφοι έμαθαν το σχέδιο, και το χρώμα των ρούχων. Θα ακολουθήσει διαδυκτιακή διδασκαλία των υπολοίπων μαθημάτων γι’αυτούς που έχουν προχωρήσει αρκετά στην τεχνη αυτή. Στόχος είναι, αφού μάθουν καλά, να εργασθούν για την αγιογράφηση των ναών.

Η τελετή λήξης οργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Αυγούστου 2023, κατά την οποία ο Γενικός Αρχιερατικός Επίστροπος π. Παύλος Kagoma απένειμε τα Πιστοποιητικά φοίτησης.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων