25/12/2022 03/01/2023 Τα Χριστούγεννα ήταν ημέρα αναγέννησης για εξήντα (60) νέους Χριστιανούς που βαπτίσθηκαν στη Μπουκόμπα της Τανζανίας. Η Ιεραποστολή στις πόλεις είναι δύσκολη σε σχέση με την επαρχία και τα χωριά. Στα χωριά είναι εύκολη η προσέγγγιση ανθρώπων και το να επηρεασθούν από τους κατηχητές και τους Ιεραποστόλους. Έτσι με μεθοδικό τρόπο στην πόλη της Μπουκόμπας...
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 23:32

Oμαδική βάπτιση 60 κατηχουμένων ανήμερα των Χριστουγέννων στην Τανζανία

Διαδώστε:
Oμαδική βάπτιση 60 κατηχουμένων ανήμερα των Χριστουγέννων στην Τανζανία

Τα Χριστούγεννα ήταν ημέρα αναγέννησης για εξήντα (60) νέους Χριστιανούς που βαπτίσθηκαν στη Μπουκόμπα της Τανζανίας.

Η Ιεραποστολή στις πόλεις είναι δύσκολη σε σχέση με την επαρχία και τα χωριά. Στα χωριά είναι εύκολη η προσέγγγιση ανθρώπων και το να επηρεασθούν από τους κατηχητές και τους Ιεραποστόλους. Έτσι με μεθοδικό τρόπο στην πόλη της Μπουκόμπας και με την βοήθεια των δεκαεπτά (17) ιεροσπουδαστών και των δεκαεννέα (19) κατηχητών που βρίσκονται στην Ιερατική Σχολή «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ» αναπτύχθηκε η Ιεραποστολή στις γειτονιές, όπου δημιουργήθηκαν πυρήνες κατηχουμένων Ορθοδόξων. Δημιουργήθηκαν πυρήνες στο Μαγκότι, την Καλομπέρα, Κιμπούγιε, Καγκόντο, το Καγκέμου και το νησί Μσίρα.

Το Κιμπούγιε κατηχήθηκε από την Ιερά Μονή της Αγίας Μακρίνας και βαπτίσθηκαν το Πάσχα του 2021 οι πρώτοι τριάντα (30) με λειτουργικό κέντρο το μοναστήρι.

Στην Καλομπέρα έγιναν οι βαπτίσεις και οργανώθηκε η Ενορία του «Μεγάλου Ψαρά» αρχές Δεκεμβρίου 2022. Οι πυρήνες σε Καγκόντο, Καγκέμου, Μσίρα οργανώνονται και ετοιμάζονται, καθώς είναι σε εξέλιξη η κατήχηση κάθε βδομάδα. Έτσι προχωράει σταθερά η πραγματική ένταξη στην Ορθοδοξία.

Ανήμερα των Χριστούγεννων αψηφώντας την δυνατή βροχή οι εξήντα (60) κατηχούμενοι από Μογκότι και Κασούρα, προσήλθαν στο Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού και βαπτίστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο.

Όλοι μαζί αναφώνησαν «Ευχαριστούμε Σωτήρα που μας αναγέννησε σημερα. Καλώς ήλθες Χριστέ στη γη μας. Σήμερα γεννήθηκες μέσα μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων