02/10/2023 02/10/2023 Με την ευλογία του Αγίου Νικολάου και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ άνοιξε τις πόρτες του το Ορθόδοξο Κολλέγιο “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΑΝΖΑΣ”. Ο Αγιασμός εγκαινίων του νέου εκπαιδευτηρίου τελέσθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο με την παρουσία όλων των κληρικών...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 13:18

Ορθόδοξο Κολλέγιο στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Ορθόδοξο Κολλέγιο στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Με την ευλογία του Αγίου Νικολάου και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ άνοιξε τις πόρτες του το Ορθόδοξο Κολλέγιο “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΑΝΖΑΣ”.

Ο Αγιασμός εγκαινίων του νέου εκπαιδευτηρίου τελέσθηκε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου από τον Επίσκοπο Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομο με την παρουσία όλων των κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών Μουάνζας και Γκέιτας και πλήθος πιστών.

Το Κολέγιο αυτό είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι για την μόρφωση των Ορθοδόξων παιδιών. Το πρώτο σκαλοπάτι είναι τα δύο Γυμνάσια ΑΓΙΟΣ ΣΩΣΘΕΝΗΣ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Το δεύτερο σκαλοπάτι είναι η Ιερατική Σχολή “ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΜΑΡΚΟΣ” της Μπουκόμπας. Το τρίτο σκαλοπάτι και σπουδαιότερο είναι το ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΛΕΓΙΟ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Μουάνζας. Η φοίτηση είναι διετής. Στο πρώτο έτος εισήλθαν 30 σπουδαστές απόφοιτοι της Ιερατικής Σχολής και των Γυμνασίων.

Το κτίριο που στεγάζεται το Κολέγιο έχει κτισθεί με γενναία χορηγία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου με την φροντίδα και τον κόπο του πρώην Μητροπολίτου Μουάνζας και νυν Καμπάλας κ. Ιερωνύμου. Σκοπός του Κολεγίου είναι η μόρφωση των ορθοδόξων νέων και η προετοιμασία τους για ανώτατες σπουδές εντός και εκτός της χώρας. Οι περισσότεροι σπουδαστές έχουν στόχο να φοιτήσουν και σε Θεολογικές Σχολές. Το νέο εκπαιδευτήριο ετοιμάζει τους νέους Ιεραποστόλους της Εκκλησίας μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων