02/02/2020 02/02/2020 Την ανάγκη να ενώσει ο Ελληνισμός τις δυνάμεις του, εξέφρασε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευλογώντας την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας. «Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ισχυροί», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, παρουσία του Κύπριου Πρέσβη κ. Όμηρου Μαυρομάτη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανασίου Κοτσιώνη, του Προέδρου της Ελληνικής...
02 Φεβρουαρίου, 2020 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2020 - 15:23

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ισχυροί”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ισχυροί”

Την ανάγκη να ενώσει ο Ελληνισμός τις δυνάμεις του, εξέφρασε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ευλογώντας την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας.

«Όταν είμαστε όλοι μαζί, είμαστε ισχυροί», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, παρουσία του Κύπριου Πρέσβη κ. Όμηρου Μαυρομάτη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανασίου Κοτσιώνη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη και πολλών εκπροσώπων παροικιακών οργανώσεων που προσήλθαν για να τιμήσουν τη σημερινή εκδήλωση του αρχαιότερου παροικιακού σωματείου στη Χώρα του Νείλου.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρέσβης τόνισε ότι η χρονιά που διανύουμε είναι μία κρίσιμη χρονιά για το Κυπριακό, όπου όλοι αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο μία επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, που δεν μας επιτρέπει να εφησυχάζουμε. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες μαζί, τονίζοντας ότι η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου έχει προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στις τρεις χώρες, μαζί να αντιμετωπίσουν αυτόν τον επεκτατισμό. Και πράγματι, στην Αίγυπτο έχουμε μία σύμμαχο σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης, επισημαίνοντας ότι «είναι μία συμμαχία που στοχεύει σε πάρα πολλούς τομείς για να εδραιώσει μία συνεργασία, όχι μόνον στο φυσικό αέριο, όχι μόνον στον τουρισμό, όχι μόνον στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και σε πάρα πολλούς άλλους τομείς». «Και αυτά τα τελευταία επτά χρόνια, έχουμε δει μεγάλη πρόοδο», υπογράμμισε ο Κύπριος Πρέσβης. «Ελπίζουμε το 2020 να φέρει, πέραν της υγείας και της ευτυχίας για κάθε έναν από εμάς, και τη δικαίωση του κυπριακού ελληνισμού με την επανένωση του νησιού. Δύσκολοι καιροί, αλλά πρέπει πάντοτε να έχουμε ελπίδα ότι θαρθεί αυτή η ημέρα», πρόσθεσε.

Τέλος, η Πρόεδρος της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κα Μάρω Φορμόζη ευχήθηκε στην Κύπρο που περνάει τόσο κρίσιμες στιγμές να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για όλους τους Κυπρίους.

Προηγήθηκε η υποδοχή του νέου Πρέσβη της Κύπρου στην Αίγυπτο Όμηρου Μαυρομάτη από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, όπου ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε τη στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης στο έργο του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων