29/02/2020 29/02/2020 “Ο Θεός, λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, ζητά από εμάς να λάβει αφορμή, για να μάς προσφέρει όλα τα αγαθά Του. Όταν επομένως κανείς ξοδεύει για ελεημοσύνη, τότε πλουτίζει, τότε είναι μακάριος και τρισμακάριος. Όταν η καρδιά μας εκχυλίζει το έλεος, τότε έχουμε στην κατοχή μας όλα τα πλούτη του Θεού τα ουράνια”. Είναι τα λόγια...
29 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:29

“Όταν κανείς ξοδεύει για ελεημοσύνη, τότε πλουτίζει”

Διαδώστε:
“Όταν κανείς ξοδεύει για ελεημοσύνη, τότε πλουτίζει”

“Ο Θεός, λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, ζητά από εμάς να λάβει αφορμή, για να μάς προσφέρει όλα τα αγαθά Του. Όταν επομένως κανείς ξοδεύει για ελεημοσύνη, τότε πλουτίζει, τότε είναι μακάριος και τρισμακάριος. Όταν η καρδιά μας εκχυλίζει το έλεος, τότε έχουμε στην κατοχή μας όλα τα πλούτη του Θεού τα ουράνια”.
Είναι τα λόγια που μνημονεύει ο πατήρ Τιμόθεος Ντούμπα που διακονεί μια περιοχή με χωριά σε μια απομακρυσμένη γωνιά του Κονγκό. Έχει αφιερώσει τη ζωή του σ’ αυτό που μαρτυρούν οι εικόνες, προσπαθεί να εξασφαλίσει στοιχειώδη ποσότητα φαγητού για τα παιδάκια των χωριών αυτών, ενώ δεν παραλείπει να τα κατηχεί, να τα βαπτίζει, να τα κοινωνεί. Οι δυσκολίες του είναι ανυπέρβλητες. Κι όμως, τα καταφέρνει. Λες και παίρνει δύναμη από αυτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων