27/01/2023 27/01/2023 Πνευματική χαρά επικράτησε στην Επισκοπή Γκούλου την ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ύστερα από σειρά ετών διακονίας στην τοπική Εκκλησία από τη θέση του κατηχητή, ο Γεώργιος Κοέν, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριο.  Η χειροτονία τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα  ενορία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην περιοχή Κουάνια...
27 Ιανουαρίου, 2023 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2023 - 9:53

Ουγκάντα: Επί σειρά ετών κατηχητής εισήλθε στον ιερό κλήρο

Διαδώστε:
Ουγκάντα: Επί σειρά ετών κατηχητής εισήλθε στον ιερό κλήρο

Πνευματική χαρά επικράτησε στην Επισκοπή Γκούλου την ημέρα μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Ύστερα από σειρά ετών διακονίας στην τοπική Εκκλησία από τη θέση του κατηχητή, ο Γεώργιος Κοέν, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Επίσκοπο Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριο. 

Η χειροτονία τελέστηκε στην πανηγυρίζουσα  ενορία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην περιοχή Κουάνια με τους πιστούς από την περιοχή να εκφράζουν τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την είσοδο του επί σειρά ετών κατηχητή της ενορίας τους στον ιερό κλήρο.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε προς τον νέο κληρικό τη μεγάλη ευθύνη την οποία καλείται από εδώ και στο εξής να δείξει έναντι της Εκκλησίας και του ποιμνίου. Τον κάλεσε επίσης να παραμείνει απλός, ταπεινός και γλυκύς στους τρόπους και τις εκφράσεις του, χαρακτηριστικά που διακρίνονται στην έως τώρα πορεία του.

Τέλος, αναλογιζόμενος τις επιθέσεις που δέχεται το ιεραποστολικό έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μετά και την δημιουργία της Ρωσικής Εξαρχίας από το Πατριαρχείο Μόσχας, ο Θεοφιλέστατος κ. Νεκτάριος τόνισε στον νεοχειροτονούμενο διάκονο να παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος στο έργο  της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων