23/09/2021 23/09/2021 Τη λύπη του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, του ανθρώπου που με την εργατικότητα του για τη σπορά του ευαγγελικού μηνύματος στις εσχατιές της Αφρικής κέρδισε την εκτίμηση των συμπατριωτών του, εξέφρασε προς τον τοποτηρητή, Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο Πρόεδρος της Ουγκάντας, Γιουέρι Μουσεβένι, κατά τη διάρκεια...
23 Σεπτεμβρίου, 2021 - 8:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2021 - 8:50

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Η μέριμνα της πολιτείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία

Διαδώστε:
ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Η μέριμνα της πολιτείας για την Ορθόδοξη Εκκλησία

Τη λύπη του για την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Γέροντος Καμπάλας κυρού Ιωνά, του ανθρώπου που με την εργατικότητα του για τη σπορά του ευαγγελικού μηνύματος στις εσχατιές της Αφρικής κέρδισε την εκτίμηση των συμπατριωτών του, εξέφρασε προς τον τοποτηρητή, Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο Πρόεδρος της Ουγκάντας, Γιουέρι Μουσεβένι, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στην προεδρική κατοικία.

Ο Πρόεδρος της χώρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας τους οποίους ευχαρίστησε για τη μέριμνά τους έτσι ώστε να μεταφερθεί η σορός του μακαριστού Ιεράρχη από την Αθήνα στην Ουγκάντα. Παράλληλα, ανέφερε ότι σοβαρές υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί ο ίδιος στην εξόδιο ακολουθία και για το λόγο εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Τζέσκα Αλούπο.

Στη συνέχεια οι δύο πλευρές συζήτησαν για τα ζητήματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και αντάλλαξαν απόψεις για τον τρόπο ενίσχυσης της συνεργασίας τους. Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Μουσεβένι χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά την επιθυμία του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ να επισκεφθεί τη χώρα στις 11 Οκτωβρίου προκειμένου να τελέσει το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού κυρού Ιωνά.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής Εκκλησίας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο για την ενέργειά του έτσι ώστε η ταφή του Μητροπολίτη Ιωνά να γίνει δημοσία δαπάνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων