17/02/2022 17/02/2022 Ο νέος εκλεγμένος Μητροπολίτης Καμπάλας κ.Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Βασιλιά της Busoga στην Ουγκάντα William Gabula Nadiope IV.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο παλάτι Igenge στην πόλη Jinja, ο Μεγαλειώτατος συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την εκλογή του και επαίνεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία για την ένωση της Basoga με την ευρύτερη Ουγκάντα. Ο Βασιλιάς,...
17 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2022 - 13:18

Ουγκάντα: O νέος Μητροπολίτης Καμπάλας στον Βασιλιά της Μπουσόγκα

Διαδώστε:
Ουγκάντα: O νέος Μητροπολίτης Καμπάλας στον Βασιλιά της Μπουσόγκα

Ο νέος εκλεγμένος Μητροπολίτης Καμπάλας κ.Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Βασιλιά της Busoga στην Ουγκάντα William Gabula Nadiope IV. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο παλάτι Igenge στην πόλη Jinja, ο Μεγαλειώτατος συνεχάρη τον νέο Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την εκλογή του και επαίνεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία για την ένωση της Basoga με την ευρύτερη Ουγκάντα.

Ο Βασιλιάς, αφού καλωσόρισε τον νέο Μητροπολίτη, τον ξενάγησε στη Busoga, ευχαριστώντας τον ταυτόχρονα για την προώθηση πολιτιστικών κανόνων και αξιών από πλευράς Ορθοδοξίας. Επίσης, ο Μονάρχης ζήτησε από τον νέο Μητροπολίτη να συνεργαστεί με το Βασίλειο της Busoga, ενώ τόνισε ότι το παλάτι είναι ανοιχτό σε όλους όσους επιθυμούν να το επισκεφθούν, με στόχο τη συνέχιση της ανάπτυξης του Busoga.

Από πλευράς του, ο νέος Μητροπολίτης δήλωσε χαρούμενος για την  υποδοχή και την καρδιακή φιλοξενία, ενώ ευχαρίστησε την κεντρική κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πολιτιστικών ιδρυμάτων στη χώρα, με το Busoga inclusive.

 

Αργότερα, οι δυο άνδρες αντάλλαξαν δώρα ως ένδειξη αγάπης και ενότητας μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Βασιλείου Busoga. Τον νέο Μητροπολίτη συνόδευσε ο νέος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος Κισίτου και άλλοι ορθόδοξοι ιερείς, ενώ από την άλλη πλευρά παραβρέθηκε και η Υπουργός Εξωτερικών του Βασιλείου Joan Machora Kitto.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων