27/11/2020 27/11/2020 Ο αγώνας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ιεραποστολή της Αφρικής είναι διαρκής και πάντα κρύβει συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές.  Μια από αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ήταν και ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Στυλιανού στην Ουγκάντα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε ένα υπό κατασκευή ναό προς τιμήν του Αγίου. Το...
27 Νοεμβρίου, 2020 - 22:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2020 - 21:14

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Τίμησαν τον προστάτη των παιδιών σε έναν υπό κατασκευή ναό

Διαδώστε:
ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Τίμησαν τον προστάτη των παιδιών σε έναν υπό κατασκευή ναό

Ο αγώνας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην ιεραποστολή της Αφρικής είναι διαρκής και πάντα κρύβει συγκινήσεις και μοναδικές στιγμές. 

Μια από αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές ήταν και ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Στυλιανού στην Ουγκάντα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε ένα υπό κατασκευή ναό προς τιμήν του Αγίου.

Το γεγονός αυτό δείχνει πως οι δυσκολίες δεν αποτελούν εμπόδιο στην λατρευτική ζωή των Αφρικανών. Ίσα ίσα τους τονώνει ακόμα περισσότερο την πίστη τους στον Χριστό και τους ενισχύει στον αγώνα τους για την δημιουργία ναών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς ο οποίος στο κήρυγμά του κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν τα βήματα του Αγίου Στυλιανού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως στην σύνδεση που έχει ο Άγιος Στυλιανός με τα παιδιά. Έτσι παρότρυνε τους γονείς να δείχνουν πάντοτε την αγάπη τους στα παιδιά, ενώ ιδιαίτερη αγάπη τόνισε θα πρέπει να δείχνουν όλοι στα ορφανά παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων