10/05/2023 10/05/2023 Το ιεραποστολικό έργο το οποίο συνεχίζει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αναγνωρίζουν και επικροτούν όλο και περισσότερο οι πολιτικές αρχές χωρών της Αφρικανικής ηπείρου. Σε μία δύσκολη περίοδο για το ιεραποστολικό έργο το οποίο δοκιμάζεται μετά και την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας να δημιουργήσει εξαρχία στα εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, γεγονός που διέσπασε...
10 Μαΐου, 2023 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 10:34

Ουγκάντα: Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συμβάλει στη διάδοση του λόγου του Θεού

Διαδώστε:
Ουγκάντα: Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συμβάλει στη διάδοση του λόγου του Θεού

Το ιεραποστολικό έργο το οποίο συνεχίζει το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής αναγνωρίζουν και επικροτούν όλο και περισσότερο οι πολιτικές αρχές χωρών της Αφρικανικής ηπείρου.

Σε μία δύσκολη περίοδο για το ιεραποστολικό έργο το οποίο δοκιμάζεται μετά και την απόφαση της Ρωσικής Εκκλησίας να δημιουργήσει εξαρχία στα εδάφη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, γεγονός που διέσπασε την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο κρίσιμο αυτό γεωγραφικό σημείο, η μαρτυρία κυβερνητικών παραγόντων έρχεται να αναγνωρίσει την πολύτιμη προσπάθεια που καταβάλει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στη διάδοση του λόγου του Θεού στους ανθρώπους που δεν διψούν μόνο για νερό και τροφή, αλλά και για τη γνωριμία τους με τον Κύριο της δόξης.

Η επιβεβαίωση ήρθε αυτή τη φορά από την κυβέρνηση της Ουγκάντας κατά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού στην πόλη Lwemiyaga ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Μεγαλομάρτυρας Γεώργιο και τον Απόστολο Ανδρέα.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, Εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, Μπουρούντι κ. Ιννοκέντιος και οι Επίσκοποι Τζίντζας κ. Σίλβεστρος, Γκούλου κ. Νεκτάριος και Νιέρι κ. Πανάρετος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγκάντας, Yoweri Museveni, εκπροσωπήθηκε από αντιπρόσωπό του αναφέρει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας. Κατά τον χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος του Προέδρου μετέφερε αρχικά τις ευχές και τα συγχαρητήρια για τη δημιουργία ακόμη ενός Ορθόδοξου κέντρου λατρείας. Παράλληλα, τόνισε ότι η προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στη διάδοση του λόγου του Θεού στην χώρα είναι σπουδαία και κάλεσε τους Επισκόπους να συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων