20/05/2023 20/05/2023 Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, θεολόγος , ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, έκανε μια πολύ σημαντική «παρατήρηση» μιλώντας σε πιστούς Χριστιανούς. Είναι λάθος η έκφραση που χρησιμοποιείται από Ορθοδόξους Χριστιανούς , «…έχω κάνει θρησκευτικό γάμο». Θρησκευτικό γάμο, συνέχισε ο π. Ευάγγελος τελούν και άλλες Χριστιανικές ομολογίες (...
20 Μαΐου, 2023 - 10:45

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Ορθόδοξος Γάμος και όχι θρησκευτικός γάμος

Διαδώστε:
π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Ορθόδοξος Γάμος και όχι θρησκευτικός γάμος

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, θεολόγος , ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, έκανε μια πολύ σημαντική «παρατήρηση» μιλώντας σε πιστούς Χριστιανούς.

Είναι λάθος η έκφραση που χρησιμοποιείται από Ορθοδόξους Χριστιανούς , «…έχω κάνει θρησκευτικό γάμο». Θρησκευτικό γάμο, συνέχισε ο π. Ευάγγελος τελούν και άλλες Χριστιανικές ομολογίες ( Καθολικοί, Προτεστάντες…).

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να μιλούν, για «Ορθόδοξο Γάμο». Είναι και μια ομολογία πίστεως στην σημερινή εποχή !

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων