12/11/2022 12/11/2022 Το μικρό χωριό Ισακαλίλο εόρτασε τη μνήμη του μεγάλου και ταπεινού Αγίου Νεκταρίου, ο ναός του οποίου βρίσκεται στο προαναφερθέν προάστιο της πόλης Ιρίνγκα, όπου δεσπόζει στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Ένα από τα πρώτα φυλλάδια που εκδόθηκαν στην τοπική γλώσσα Σουαχίλι, αφορούσε το βίο και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου. Έτσι, ο Άγιος έγινε γνωστός...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 12:16

Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Ισακαλίλο της Ιρίνγκα

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Ισακαλίλο της Ιρίνγκα

Το μικρό χωριό Ισακαλίλο εόρτασε τη μνήμη του μεγάλου και ταπεινού Αγίου Νεκταρίου, ο ναός του οποίου βρίσκεται στο προαναφερθέν προάστιο της πόλης Ιρίνγκα, όπου δεσπόζει στο κεντρικό οδικό δίκτυο.

Ένα από τα πρώτα φυλλάδια που εκδόθηκαν στην τοπική γλώσσα Σουαχίλι, αφορούσε το βίο και τα θαύματα του Αγίου Νεκταρίου. Έτσι, ο Άγιος έγινε γνωστός στους ορθοδόξους ιθαγενείς και τον επικαλούνται με πίστη, ζητώντας τις πρεσβείες του.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο ναό και λιτανεία με τη συμμετοχή των πιστών. Στο τέλος, προσφέρθηκε γεύμα προσφορά των αδελφών.

 

 

· Βογιατζή Άγγελου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων