30/05/2023 30/05/2023 Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στην πόλη Uli της Πολιτείας Anambra της Νιγηρίας,ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ π. Κορνήλιου Osuji. Ο π. Κορνήλιος κήρυξε τον θείο λόγου και τόνισε, μεταξύ άλλων ότι “…οι Πατέρες δεν δογμάτιζαν δικούς τους λόγους αλλά διατύπωσαν...
30 Μαΐου, 2023 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2023 - 17:46

Πανηγυρική η εορτή των Αγίων Πατέρων στην Μητρόπολη Νιγηρίας

Διαδώστε:
Πανηγυρική η εορτή των Αγίων Πατέρων στην Μητρόπολη Νιγηρίας

Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ στην πόλη Uli της Πολιτείας Anambra της Νιγηρίας,ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ π. Κορνήλιου Osuji.

Ο π. Κορνήλιος κήρυξε τον θείο λόγου και τόνισε, μεταξύ άλλων ότι “…οι Πατέρες δεν δογμάτιζαν δικούς τους λόγους αλλά διατύπωσαν την πραγματική αλήθεια, την αληθινή πίστη, δηλαδή ότι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Και υπάρχει μαζί με τον Θεό Πατέρα πριν την δημιουργία του κόσμου… Ο Υιός του Θεού είναι ο Μονογενής και δεν δημιουργήθηκε…”

Τέλος, ανέφερε, ότι ο Χριστός πήρε σάρκα και μπήκε στην ιστορία μας μόνο για να σώσει τον άνθρωπο και γι αυτό, όταν πέθανε  στον Σταυρό, πέθανε μόνο την κατά την ανθρώπινη φύση Του.

Προ της Απολύσεως, τελέστηκε δέηση για την γρήγορη ανάρρωση του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξάνδρου και την επιστροφή του υγιής στην Μητρόπολη του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων