05/12/2023 05/12/2023 Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη ενορία της Κινσάσας, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ζωή και στην ομολογία τόσο της Αγίας Βαρβάρας όσο και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου...
05 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 18:28

Πανηγύρισε η ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ενορία της Αγίας Βαρβάρας στην Κινσάσα

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην ομώνυμη ενορία της Κινσάσας, πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην ζωή και στην ομολογία τόσο της Αγίας Βαρβάρας όσο και του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, αναφέρθηκε στην ομολογία της Πίστεως που συνέδεε τους Άγιους.

Επίσης ανέφερε τρεις τρόπους που και σήμερα η ομολογία του Χριστού μπορεί να εκφραστεί – με την Ορθόδοξη πίστη, με το ευαγγελικό ήθος και την ιεραποστολική δράση.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεοδόσιο συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος, ο Αρχιερατικός Επόπτης Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Σαμουήλ και Θεόδωρος, ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος και οι Διάκονοι Παΐσιος, Τιμόθεος, Ιερόθεος, Αχίλλειος και Γρηγόριος.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων