22/04/2023 23/04/2023 Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ομουρουτόμα στην Τανζανία την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2023. Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομου και του κλήρου της περιοχής, παρετέθη κοινό γεύμα σε όλους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από τρεις νεανικές χορωδίες. Ο Ναός...
22 Απριλίου, 2023 - 16:32
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2023 - 1:35

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ομουρουτόμα στην Τανζανία

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ομουρουτόμα στην Τανζανία

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Ομουρουτόμα στην Τανζανία την Παρασκευή της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2023.

Μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομου και του κλήρου της περιοχής, παρετέθη κοινό γεύμα σε όλους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από τρεις νεανικές χορωδίες.

Ο Ναός κτίσθηκε από το ζεύγος Ανδρέα και Ανθής Σαββίδη από την Λάρνακα της Κύπρου το 2007, εις μνήμη των γονέων τους και με την φροντίδα του τότε Μητροπολίτη Μουάνζας κ. Ιερωνύμου και σήμερα Μητροπολίτη Καμπάλας.

«Ευλογημένοι όσοι συνετέλεσαν στην ανέγερση αυτού, αλλά και των άλλων των Ναών στην Ιεραποστολή, που αποτελεί τον «ουρανό επι γης» και όπου η Θεία Λειτουργία «αιωνίζει» τους μετέχοντες. Σε κάθε κατεύθυνση φωνάζουμε: -Φθάνουν οι άδειοι ναοί και τα πολά αλειτούργητα ξωκλήσια στην Ελλάδα! -Φτάνει ο προκλητικός κιτς στολισμός, που μάλλον απωθεί! Με λίγα χρήματα (π.χ.30.000-50.000€) φτιάχνετε ολοκληρωμένους Ναούς στην Ιεραποστολή, όπου οι ιθαγενείς Ορθόδοξοι τελούν τις Λειτουργίες τους σε λασποκαλύβες η κάτω από τα δένδρα!», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ενημέρωση της Ιεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων