11/10/2019 11/10/2019 “Φέτος ολοκληρώθηκε η πρώτη δεκαπενταετία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του δευτέρου” γράφει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, σε επίκαιρη ανάρτηση του. “Δεκαπέντε χρόνια Ορθοδόξου μαρτυρίας και γνήσιας πατρότητας προς όλους. Παράξενο πώς ένας άτεκνος καλόγερος είναι ταυτόχρονα πατέρας δισεκατομμυρίων παιδιών”. “Κι όμως η αρχοντική απλότητα και ουχί απλοϊκότητα,...
11 Οκτωβρίου, 2019 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2019 - 16:12

Πατέρας δισεκατομμυρίων παιδιών

Διαδώστε:
Πατέρας δισεκατομμυρίων παιδιών

“Φέτος ολοκληρώθηκε η πρώτη δεκαπενταετία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του δευτέρου” γράφει ο Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος, σε επίκαιρη ανάρτηση του. “Δεκαπέντε χρόνια Ορθοδόξου μαρτυρίας και γνήσιας πατρότητας προς όλους. Παράξενο πώς ένας άτεκνος καλόγερος είναι ταυτόχρονα πατέρας δισεκατομμυρίων παιδιών”.

“Κι όμως η αρχοντική απλότητα και ουχί απλοϊκότητα, η αμεσότητα και το ταπεινό της φύσεως του, τον καθιστά αιτία χαράς απανταχού της εμφανίσεως του στην αχανή μαύρη ήπειρο, ως σαν να βλέπουν συγγενή μετά από χρόνια. Ένας άνθρωπος που εξωτερικώς μοιάζει να χαίρει ως πρώτος στην πραγματικότητα όμως φέρει το βάσανο του πηδαλίου, το δύσκολο να κρατήσεις με λίγες δυνάμεις την πορεία της ιεραποστολής ορθή και Ορθόδοξη, τον ιδρώτα και το αίμα που απαιτεί η θέση του διακόνου όλων.

Εις πολλά έτη, ούτως ώστε κι εμείς να απολαμβάνουμε από το περίσσευμα της καρδιάς του”.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων