28/10/2019 28/10/2019 Με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου, σύσσωμος ο Ελληνισμός του Καΐρου, τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28η Οκτωβρίου, έγιναν φέτος και πάλι στην έδρα τους, στον ανακαινισμένο Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σημείο αναφοράς στις χαρές και στις λύπες του...
28 Οκτωβρίου, 2019 - 16:55

Πατρ. Αλεξανδρείας: “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”

Διαδώστε:
Πατρ. Αλεξανδρείας: “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει”

Με την παρουσία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου, σύσσωμος ο Ελληνισμός του Καΐρου, τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της 28η Οκτωβρίου, έγιναν φέτος και πάλι στην έδρα τους, στον ανακαινισμένο Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, σημείο αναφοράς στις χαρές και στις λύπες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού. Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ερμουπόλεως κ. Νικόλαο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο και ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην ομιλία του ανέφερε ότι στο εξής θα εορτάζει την 28η Οκτωβρίου στο Κάιρο μαζί με την Ελληνική Παροικία, ενώ την 25η Μαρτιου θα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια. «Παιδιά μου σας δίνω χιλιάδες ευχές, υγεία να έχετε. Είστε τα παιδιά μου. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει γιατί δεν τη σκιάζει καμιά φοβέρα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων