27/08/2019 27/08/2019 Στον ιστορικό ιερό ναό του οσίου Σάββα του ηγιασμένου στην παλαιά Λευκωσία, ο οποίος αποτελεί και την έδρα του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο ετελέσθη και φέτος η ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου. Του Πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ενώ συμμετείχαν ο Επίσκοπος Νιτρίας...
27 Αυγούστου, 2019 - 8:37

Πατρ. Αλεξανδρείας: “Κάθε πίτα είναι ένας πόνος”

Διαδώστε:
Πατρ. Αλεξανδρείας: “Κάθε πίτα είναι ένας πόνος”

Στον ιστορικό ιερό ναό του οσίου Σάββα του ηγιασμένου στην παλαιά Λευκωσία, ο οποίος αποτελεί και την έδρα του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο ετελέσθη και φέτος η ακολουθία του Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου.
Του Πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ενώ συμμετείχαν ο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννης και άλλοι κληρικοί.

Ο Μακαριώτατος μίλησε για την θαυματουργή εικόνα του αγίου και τον θαυμαστό του βίο: «Κάθε πίτα είναι ένας πόνος, ένα δάκρυ, ένα αίτημα, μία χαρά, μία ελπίδα στον άγιο Φανούριο που είναι συνεχώς κοντά μας και μάς προστατεύει. Μπορεί για άλλους αγίους να γράφτηκαν 200 και 300 σελίδες βίου, όμως τον άγιο Φανούριο, αν και λιγοστά ξέρουμε για την επίγεια ζωή του, εν τούτοις τόν έχουμε στην καρδιά μας όπως και τον άγιο Γεώργιο, από τη μία άκρη της γης μέχρι την άλλη, από την Αυστραλία ως τον Καναδά, από την Αμερική μέχρι την Νότια Αφρική, το σεπτό του εικόνισμα τιμάται και προσυνείται από χιλιάδες κόσμου, κι αυτό είναι απόδειξη ότι όντως στη συνείδησή μας είναι μεγάλος άγιος».

Πριν το τέλος του εσπερινού, ο Μακαριώτατος ανέγνωσε την ευχή του αγίου Φανουρίου και ευλόγησε τις φανουρόπιτες.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος βρίσκεται στην Κύπρο  με αφορμή την εννιαήμερη συνάντηση νέων από τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία της Μέσης Ανατολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων