20/07/2019 20/07/2019   «Καρτερούμε την ημέρα όπου η Κύπρος θα ζήσει τη μεγάλη ημέρα της επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος», ανέφερε σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, μιλώντας από την ειδική αίθουσα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό...
20 Ιουλίου, 2019 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2019 - 18:11

“Να βρεθεί λύση στο Εθνικό πρόβλημα της Κύπρου”

Διαδώστε:
“Να βρεθεί λύση στο Εθνικό πρόβλημα της Κύπρου”

 

«Καρτερούμε την ημέρα όπου η Κύπρος θα ζήσει τη μεγάλη ημέρα της επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος», ανέφερε σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, μιλώντας από την ειδική αίθουσα της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στον μακαριστό προκάτοχό του κυρό Πέτρο Ζ΄και την Μεγαλόνησο, με την κυπριακή σημαία να δεσπόζει στον μουσειακό αυτό χώρο.

«Προσευχόμαστε ως Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο ευλογημένος λαός της Κύπρου να βρει τη λύτρωσή του», προσέθεσε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, πραγματοποιώντας σήμερα κατά την 45η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής, τρισάγιο στον πατριαρχικό παρεκκλήσιο υπέρ όσων έχασαν τη ζωή τους εκείνες τις θλιβερές ημέρες για το έθνος μας, το 1974.

«Στηρίζουμε τις άοκνες προσπάθειες του κυπριακού λαού, για να βρεθεί η πολυπόθητη λύση, στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

«Η ευχή μας είναι κοντά σε όλους τους Κυπρίους, εντός και εκτός της Μεγαλονήσου, που στηρίζουν το ιεραποστολικό μας έργο. Και εμείς, ευγνώμονες, στηρίζουμε τη δική τους προσπάθεια, τη δική μας εθνική προσπάθεια, για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο πρόβλημα της Κύπρου», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων