20/03/2021 20/03/2021 Με εκκλησιαστική τάξη, σήμερα, Σάββατο Α’ Νηστειών, 20η Μαρτίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β᾿, στο φερώνυμο Ιερό Πατριαρχικό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, στην...
20 Μαρτίου, 2021 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2021 - 16:42

“Η Αλεξάνδρεια είναι το κέντρο του Πατριαρχείου”

Διαδώστε:
“Η Αλεξάνδρεια είναι το κέντρο του Πατριαρχείου”

Με εκκλησιαστική τάξη, σήμερα, Σάββατο Α’ Νηστειών, 20η Μαρτίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Τήρωνος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β᾿, στο φερώνυμο Ιερό Πατριαρχικό παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, στην Βασίλισσα της Μεσογείου Θαλάσσης, την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Της Θείας πανηγύρεως συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβ. Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός. Παρόντες ήταν κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής «Άγιος Αθανάσιος», οι οποίοι πλαισίωσαν το ιερό αναλόγιο και απέδωσαν τους εκκλησιαστικούς ύμνους, υπό την καθοδήγηση του Γέροντος Σκευοφύλλακος π. Παύλου Ιωσηφίδη, καθώς και πιστοί της πόλεως.

Στο τέλος της Θείας Μυσταγωγίας, αφού ο Μακαριώτατος ευλόγησε τους άρτους και τα κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου, ευχήθηκε με πατρική αγάπη τα έτη όλων να είναι πολλά και ευλογημένα και πάντοτε να θυμούνται πως η Αλεξάνδρεια είναι το κέντρο του Πατριαρχείου και όπου έκαστος ταχθεί προς υπηρεσία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας να μη λησμονεί, πως πάτρωνάς της είναι ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος.

Στο ως άνω παρεκκλήσιο του Πατριαρχικού Μεγάρου, τελούνται οι καθημερινές ακολουθίες του νυχθημέρου, σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό, ενώ εκεί πραγματοποιούνται και οι εκλογές των Αρχιερέων του Αλεξανδρινού θρόνου. Το τέμπλο του Ναού μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, από το ιστορικό ελληνικό Κοτσίκειο Νοσοκομείο Αλεξανδρείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων