04/02/2021 04/02/2021 Στο Κάιρο αναμένεται να εορτάσει φέτος τα ονομαστήριά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας ο Μακαριώτατος θα εορτάσει τη “σεπτή ονομαστική του εορτή στις 17 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου”. Στις 17 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά...
04 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2021 - 8:40

Πατρ. Θεόδωρος: Στο Κάιρο για τα ονομαστήριά του

Διαδώστε:
Πατρ. Θεόδωρος: Στο Κάιρο για τα ονομαστήριά του

Στο Κάιρο αναμένεται να εορτάσει φέτος τα ονομαστήριά του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας ο Μακαριώτατος θα εορτάσει τη “σεπτή ονομαστική του εορτή στις 17 Φεβρουαρίου, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου”.
Στις 17 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων καταγόταν από το χωριό Αμάσεια στη Μαύρη Θάλασσα, που ονομαζόταν Χουμιαλά, και έζησε κατά τους χρόνους των αυτοκρατόρων Μαξιμιανού (286 – 305 μ.Χ.), Γαλερίου (305 – 311 μ.Χ.) και Μαξιμίνου (305 – 312 μ.Χ.). Ονομάζεται Τήρων, διότι κατετάγη στο στράτευμα των Τηρώνων, δηλαδή των νεοσυλλέκτων, διοικούμενο υπό του πραιπόσιτου Βρίγκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων