29/10/2018 17/12/2019 Το πρωί της μεγάλης διπλής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Αγίας Σκέπης, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημος Δοξολογία, ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας και Μαλάουι, κ. Ιωάννου, με τη συμμετοχή του ιερέως της πόλεως. Στη Θεία Λειτουργία, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στο...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2019 - 2:23

Η 28η Οκτωβρίου στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Η 28η Οκτωβρίου στη Ζάμπια

Το πρωί της μεγάλης διπλής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και της Αγίας Σκέπης, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου της Ελληνικής Κοινότητας της Λουσάκα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η επίσημος Δοξολογία, ιερουργουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας και Μαλάουι, κ. Ιωάννου, με τη συμμετοχή του ιερέως της πόλεως.
Στη Θεία Λειτουργία, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, παρευρέθη και ο Ορθόδοξος βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ουγκάντα, κ. Θεόδωρος Σεκεκούμπο, ο οποίος βρίσκεται στη Ζάμπια με κλιμάκια βουλευτών από Αφρικανικές χώρες.
Για τη σπουδαιότητα της ημέρας μίλησε επίκαιρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, κ. Ιωάννης, ο οποίος επισήμανε ότι η ενότητα είναι ένα διαχρονικό μήνυμα, που με δύναμη και καθαρότητα εκπέμπει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Γενικό Πρόξενο της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ζάμπια, κ. Μιχαήλ Κρουπνικ.
ΠΗΓΗ: http://ampelonas-trygetes.blogspot.com Στον αμπελώνα της Αφρικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων