06/02/2020 06/02/2020 Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την κοπή της βασιλόπιτας του Ελληνισμού την οποία θα ευλογήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ και παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ο Υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης – αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού. Η μεγάλη γιορτή της Ελληνικής παροικίας, στην οποία θα συμμετέχει σύσσωμος ο ελληνισμός του Καΐρου, θα γίνει...
06 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2020 - 16:34

Πατριάρχης Αλεξανδρείας και υφυπουργός θα παραστούν στην κοπή της βασιλόπιττας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αλεξανδρείας και υφυπουργός θα παραστούν στην κοπή της βασιλόπιττας

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για την κοπή της βασιλόπιτας του Ελληνισμού την οποία θα ευλογήσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ και παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας ο Υφυπ. Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης – αρμόδιος για θέματα αποδήμου Ελληνισμού. Η μεγάλη γιορτή της Ελληνικής παροικίας, στην οποία θα συμμετέχει σύσσωμος ο ελληνισμός του Καΐρου, θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου 2020 στο αμφιθέατρο της Αχιλλοπουλείου Σχολής Καΐρου.

Θα ακολουθήσει της κοπής της Βασιλόπιτας μεγάλη Ελληνική βραδιά με ζωντανή Ελληνική Μουσική στον χώρο της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως με κέρασμα που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο σκοπός της Ε.Κ.Κ είναι να γίνουν μεγάλα τραπέζια με μικτές παρέες παροίκων. Το ποτό δεν επιβαρύνει την Ε.Κ.Κ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων