19/03/2023 19/03/2023 Την Ακολουθία των  Χαιρετισμών, προς την Κεχαριτωμένη  Παναγία μας, τέλεσε την  κατά το έθος  στον  Μητροπολιτικό Ιερό Nαό  Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος  στην Ηλιούπολη Καΐρου η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  συμπροσευχομένου του οικείου Μητροπολίτου Νικοδήμου. Στην ομιλία του ο  Μακαριώτατος ανέλυσε στίχους από τους οίκους...
19 Μαρτίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2023 - 18:35

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ο Σταυρός να δώσει δύναμη στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Ο Σταυρός να δώσει δύναμη στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών

Την Ακολουθία των  Χαιρετισμών, προς την Κεχαριτωμένη  Παναγία μας, τέλεσε την  κατά το έθος  στον  Μητροπολιτικό Ιερό Nαό  Υπεραγίας Θεοτόκου της Ιεράς Μητροπόλεως Μέμφιδος  στην Ηλιούπολη Καΐρου η Α.Θ. Μακαριότητα ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος  συμπροσευχομένου του οικείου Μητροπολίτου Νικοδήμου.

Στην ομιλία του ο  Μακαριώτατος ανέλυσε στίχους από τους οίκους των χαιρετισμών τονίζοντας την μεγάλη ευλογία, που είχε η Νειλοχώρα φιλοξενώντας τον Κύριο μας με την Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ.

Ευχαρίστησε τους παριστάμενους, Εξοχώτατο κ Νικόλαο Παπαγεωργίου Πρέσβη της Ελλάδος και την Εξοχωτάτη κ Πόλυ Ιωάννου Πρέσβη της Κύπρου στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στούς νέους βλαστούς της ενορίας, που με εγκαρδιότητα τον υπεδέχθησαν, τονίζοντας ότι πολύ τον συγκινεί η παρουσία τους αλλά και η πνευματική τους πρόοδος. “Παιδιά μου σας καμαρώνω και σας ευλογώ εσείς είστε η ελπίδα του αύριο και το πνευματικό μας καύχημα ” είπε χαρακτηριστικά.
Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο δια την όλη διακονία  του στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και δια την  συμπλήρωση των 35 ετών από την αποφοίτησή του από την κοινή τους πνευματική τροφό ,την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή του επέδωσε αναμνηστικό μετάλλιο με την μορφή του Αγίου Νεκταρίου.
Aναμνηστικò δώρο προσέφερε και στον Αρχιμανδρίτη Μιχαήλ Ζάκη Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και Γραμματέα της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καίρου.
Κατά την  Γ Κυριακή των Νηστειών ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Πατριαρχικής  Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντων  των Μητροπολιτών Ερμουπόλεως κ. Νικολάου Πατριαρχικού Επιτρόπου επί των Αραβοφώνων και Μέμφιδος Νικοδήμου.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας με κατάνυξη έγινε η λιτάνευση και η ύψωση  του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού προς ευλογία , αγιασμό και ενίσχυση  δια την συνέχιση του πνευματικού αγώνος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής πάντων των χριστιανών.
Ο Μακαριώτατος  επεσήμανε την σημασία των Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε  Χριστιανού και ότι η υπομονή είναι που βοηθά τον καθένα μας στην άρση του προσωπικού σταύρου.  Ευχήθηκε με πόνο καρδιάς,  όπως οι πονεμένοι γονείς , σύζυγοι τέκνα και οικογενείς των θυμάτων εκ του σιδηροδρομικού  δυστυχήματος των Τεμπών που συγκίνησε όλη την οικουμένη, λάβουν τη δύναμη εκ του Σταυρού του Χριστού για να σηκώσουν τον δικό τους  σταυρό με καρτερία.
“Τα παιδιά μας και όλοι οι εκ του δυστυχήματος τελειωθέντες έγιναν τα εύοσμα άνθη που στόλιζουν τον γλυκύτατο Παράδεισο ”  είπε και ζήτησε τις προσευχές όλων δια το επικείμενο ιεραποστολικό  ταξίδι του στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, στην  ευλογημένη χώρα του Κονγκό
 Δια των χειρών του έλαβαν τα ευλογημένα σταυρολούλουδα η εξοχωτάτη Πρέσβης της Κύπρου κ. Πόλυ Ιωάννου, η επιτετραμμένη της Ελληνικής Πρεσβείας κ.Μαρία Κεχρή ,η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ Δέσποινα Χασιρτζόγλου, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαριδου  ο πρόεδρος των Αραβοφώνων Κοινοτήτων Αιγύπτου κ. Κλοντ Νακαάς και όλοι οι εκκλησιασθέντες πιστοί .
  
 
  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων