04/04/2019 04/04/2019 Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε με κάθε τιμή στην Έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντιστράτηγο κ. Ηλία Λεοντάρη, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως Αυτού στην Αίγυπτο, κατά την 4η Απριλίου 2019. Τον Αρχηγό κ. Ηλία Λεοντάρη...
04 Απριλίου, 2019 - 23:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2019 - 23:14

Πατριάρχης κ.κ. Θεοδώρος: “Αρχηγέ μου, έρχεστε σήμερα στην Αλεξάνδρεια”

Διαδώστε:
Πατριάρχης κ.κ. Θεοδώρος: “Αρχηγέ μου, έρχεστε σήμερα στην Αλεξάνδρεια”

Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθηκε με κάθε τιμή στην Έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντιστράτηγο κ. Ηλία Λεοντάρη, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως Αυτού στην Αίγυπτο, κατά την 4η Απριλίου 2019.

Τον Αρχηγό κ. Ηλία Λεοντάρη συνόδευαν, η σύζυγός του κα. Σόνια Λεοντάρη, ο Υποστράτηγος κ. Mohamed El Keshky, εκ μέρους των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων μετά της συζύγου Αυτού, ο Ακόλουθος Άμυνας της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, Αντισυνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Φωτίου και επιτελείς από το Αρχηγείο της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου και της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Στήν προσφώνησή Του, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, καλωσόρισε τον Υψηλό επισκέπτη Του στην Πατριαρχική Αίθουσα του Θρόνου, εκφράζοντας τη συγκίνηση Του για την επίσκεψη του Αρχηγού στην Καθέδρα του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

«Αρχηγέ μου, έρχεστε σήμερα στην Αλεξάνδρεια ως Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου, για να δώσετε ένα μήνυμα Δικαιοσύνης, Ειρήνης και Ελπίδας.

Πέρασαν δύο χιλιάδες χρόνια και όμως οι Θερμοπύλες φυλάσσονται στην φιλόξενη και ευλογημένη γη της Αιγύπτου. Ο Χριστός ως πρόσφυγας, βρήκε προστασία στην Αίγυπτο. Η Αίγυπτος, φιλοξενεί και το Πατριαρχείο μας.

Θέλω Αρχηγέ μου, να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Στρατό της Αιγύπτου και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο άνθρωπος που με πολύ αγάπη με προστατεύει.

Θέλω να σας πω, ότι το Πατριαρχείο μας έχει ένδοξο παρελθόν, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον ».

 

 

 

 

 

Τέλος, ο Μακαριώτατος απεθυνόμενος προς τον Αρχηγό, κ. Ηλία Λεοντάρη, έκανε αναφορά στο πολύπλευρο θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο.

Ακολούθως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος περιεκόσμησε τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντιστράτηγο κ. Ηλία Λεοντάρη, με τον Χρυσούν Λέοντα του Αλεξανδρινού Πατριαρχικού Θρόνου.

Αντιφωνώντας ο Αρχηγός κ. Ηλίας Λεοντάρης, εξήρε την προσφορά του Πατριαρχείου, θαυμάζοντας τα όσα επιτελούνται στην μαύρη Αφρικανική Ήπειρο και πως γίνεται σήμερα κοινωνός και μάρτυρας σε αυτό το ευλογημένο έργο.

Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλακείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων