07/03/2021 08/03/2021 “Να διατηρήσουμε το Φως της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού” τόνισε από τον Κοινοτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καΐρου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων, μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας...
07 Μαρτίου, 2021 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 4:22

Κάλεσμα να διατηρήσουν το φως Ορθοδοξίας και Ελληνισμού

Διαδώστε:
Κάλεσμα να διατηρήσουν το φως Ορθοδοξίας και Ελληνισμού

“Να διατηρήσουμε το Φως της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού” τόνισε από τον Κοινοτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καΐρου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι των ομογενειακών φορέων, μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστος Καβαλής, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, η Γενική Γραμματέας κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου η οποία είναι και Πρόεδρος της Φιλοπτώχου, και η Επόπτρια Γραφείων κ. Βίλλυ Πολίτη – Ζουέ.

«Πρόεδρέ μου, παιδιά μου, χαίρομαι που ήρθα για δύο ημέρες από την Αλεξάνδρεια και η καρδιά μου σας πεθύμησε σήμερα Κυριακή της Απόκρεω, σήμερα που ο Χριστός τίμησε τη φιλανθρωπία… Και αυτό το έργο που κάνετε εσείς παιδιά μου σαν Κοινότητα και εμείς ταπεινά σαν Πατριαρχείο σε ολόκληρη την Αφρική. Μέσα από την καρδιά μου σας εύχομαι Καλή Σαρακοστή. Από τη Δευτέρα ξεκινά η λευκή εβδομάδα της Τυρινής για να υποδεχθούμε την Μεγάλη Σαρακοστή με τους Χαιρετισμούς και το Άγιο Πάσχα. Θα ήθελα να σας ευλογήσω, να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας στον αγώνα μας μιας και η Πρεσβεία και το Προξενείο, και οι Κοινότητές μας προσπαθούμε να διατηρήσουμε το Φως της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού», είπε, μεταξύ άλλων, στη σύντομη ομιλία του ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος.

Πληροφορίες: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων