07/10/2022 07/10/2022 Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β‘ στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και επίσκεψη στο Groynd Zero και στον Ορθόδοξο Ναοί του Αγίου Νικολάου, Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποτυπώνει τη...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 21:49

Πατριάρχης Θεόδωρος: «Ότι κάνουμε για τον εαυτό μας θα πεθάνει – Ότι κάνουμε για την Εκκλησία θα ζήσει για πάντα»

Διαδώστε:
Πατριάρχης Θεόδωρος: «Ότι κάνουμε για τον εαυτό μας θα πεθάνει – Ότι κάνουμε για την Εκκλησία θα ζήσει για πάντα»

Συνεχίζεται η επίσημη επίσκεψη του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β‘ στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με συναντήσεις με ομογενειακούς φορείς και επίσκεψη στο Groynd Zero και στον Ορθόδοξο Ναοί του Αγίου Νικολάου,

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε ένα σύντομο βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αποτυπώνει τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο ίδιος και οι ομογενείς στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Γράφει η Κάτια Τσιμπλάκη

«Μακαριώτατε, είμαστε όλοι στην υπηρεσία σας για να κάνουμε την επίσκεψή σας, όσο πιο ιστορική γίνεται», λέει ο κ. Ελπιδοφόρος. Από την πλευρά του ο Πατριάρχης των όπου γης δοκιμαζομένων του απαντά: «Η μνήμη της μητέρας σου να σε σκεπάζει. Ότι κάνουμε για τον εαυτό μας θα πεθάνει. Ότι κάνουμε για την Εκκλησία θα ζήσει για πάντα.»

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο Πατριάρχης Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής να προχωρούν στο κέντρο της Νέας Υόρκης.  Επίσης  ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι στιγμές όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσφέρει ένα κρυστάλλινο αντίγραφο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κέντρο της Πατριαρχικής Επιτροπείας Καΐρου, ακριβώς απέναντι από το κελί του Αγίου Νεκταρίου.

Επίσης, φαίνονται και οι δύο στενοί συνεργάτες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε Κάιρο και Αθήνα. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου  κ. Νικόδημο και τον Μητροπολίτη Γουινέας και εκπρόσωπό του στην Ελλάδα κ. Γεώργιο.

Στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα με τις συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος με εκπροσώπους έτερων Χριστιανικών δογμάτων.

Συνάντηση με κυρίες τη Φιλοπτώχου

Την Παρασκευή ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’  συναντήθηκε, με στελέχη της Ομογένειας, συμπεριλαμβανομένης της δραστήριας οργάνωσης των Κυριών της Φιλοπτώχου. Επίσης, συναντήθηκε με μαθητές και μέλη της ενορίας και των της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Flushing. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας αναμένεται να παραστεί στην τελετή απονομής του Βραβείου Νικολάου Ι. Μπούρα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φέτος το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου τιμά τον  Άρχοντα  και επιχειρηματία Μιχάλη Ψαρό με το βραβείο «Νικολάου Μπούρα». Ο Άρχων Μιχάλης Ψαρός έχει στηρίξει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο ατην ανέγερση του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero. Eπίσης, είναι αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Επίσκεψη στο Ground Zero και στον Άγιο Νικόλαο

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ θα επισκεφθεί το ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη στο Σημείο Μηδέν των Δίδυμων Πύργων και συναντηθεί με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου. Το απόγευμα θα τιμηθεί με το βραβείο Αθηναγόρας για τη στήριξη του έργου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων