18/08/2020 18/08/2020 Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κανάγκα Την Κυριακή μετά την εορτή της Κοιμησεως της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος χειροτονησε πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο του Νικόλαο. Ο π. Νικόλαος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο παιδιών και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας. Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων του είπε ”...
18 Αυγούστου, 2020 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 9:54

“Πατρίδα σου πλέον είναι η Αγία Τράπεζα”

Διαδώστε:
“Πατρίδα σου πλέον είναι η Αγία Τράπεζα”

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Κανάγκα

Την Κυριακή μετά την εορτή της Κοιμησεως της Θεοτόκου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος χειροτονησε πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο του Νικόλαο.

Ο π. Νικόλαος είναι έγγαμος κληρικός, πατέρας δύο παιδιών και πτυχιούχους της Θεολογικής Σχολής Κινσάσας.

Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων του είπεΗ περίπτωση σου μου θυμίζει τους λόγους του Θεού στον Αβραάμ. ” Εξελθε εκ της γης σου, και εκ της συγγενεία σου, και εκ του οίκου του πατρός σου, Εις γήν ην αν σοι δείξω. ” Έτσι εγκατέλειψες στην πρόταση μου τους οικείους σου και την πατρίδα το Μπουζουμαι και τώρα βρίσκεσαι στην έδρα της Μητροπόλεως για να υπηρετήσεις την Εκκλησία του Χριστού. Γνώριζε πως τώρα πατρίδα σου δεν είναι το Μποζουμαι ούτε η Κανάγκα αλλά η Αγία Τράπεζα αυτή που θα άσπάζεσαι σε λίγο“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων