29/11/2022 29/11/2022 Τον Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου απένειμε χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στον απερχόμενο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, για την περάτωση της θητείας του στην χώρα του Νείλου. Ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την πολύτιμη συναντίληψη αυτού σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν το Πατριαρχείο,...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2022 - 9:21

Περικόσμηση του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Περικόσμηση του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Τον Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου απένειμε χθες ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ στον απερχόμενο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Γαριλίδη, για την περάτωση της θητείας του στην χώρα του Νείλου.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για την πολύτιμη συναντίληψη αυτού σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν το Πατριαρχείο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είστε άνθρωπος λίαν πεπαιδευμένος, είστε φιλότεχνος, η προσωπικότητά σας κοσμείται με πολλά χαρίσματα, συνεπώς είμαι βέβαιος ότι ό,που κληθείτε να υπηρετήσετε, σε όποιο μετερίζι και αν βρεθείτε, πάντα θα έχετε να προσφέρετε πολλά». Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε την μακρά φιλία που τους συνδέει για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Κατά την αντιφώνησή του ο απερχόμενος Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την προσγενόμενη τιμή. «Η φιλία, η αγάπη και η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Τα αισθήματα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν από μία βαθιά αναγνώριση, διότι εδώ είδα σε βάθος το έργο το οποίο έχετε επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια», επεσήμανε ο κ.Γαριλίδης.

Στην τελετή της περικοσμήσεως παρέστησαν ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων