20/10/2023 20/10/2023 Περιοδεία στην πόλη της Μπάντακα (Mbandaka) που ευρίσκεται επάνω στον ισημερινό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο, ηγούμενο της Iεράς Μονής Οσίου του Αθανασίου του Αθωνίτου καθώς και από τον μηχανικό της Μητροπόλεως. Στην Mbandaka η Ορθοδοξία έφθασε μόλις πριν επτά μήνες και από τότε οργανώθηκε η πρώτη ενορία κατά...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 9:39
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 10:01

Περιοδεία Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδοσίου στη Μπάντακα και θεμελίωση Ναού

Διαδώστε:
Περιοδεία Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδοσίου στη Μπάντακα και θεμελίωση Ναού

Περιοδεία στην πόλη της Μπάντακα (Mbandaka) που ευρίσκεται επάνω στον ισημερινό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Χρυσόστομο, ηγούμενο της Iεράς Μονής Οσίου του Αθανασίου του Αθωνίτου καθώς και από τον μηχανικό της Μητροπόλεως.

Στην Mbandaka η Ορθοδοξία έφθασε μόλις πριν επτά μήνες και από τότε οργανώθηκε η πρώτη ενορία κατά αρχήν σε ενοικιαζόμενο σπίτι εντός του οποίου ο απεσταλμένος από την Μητρόπολη ιερεύς τελούσε όλες τις ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες. Συντόμως ωστόσο αγοράστηκε οικόπεδο με κατοικία, όπου πλέον ιερουργεί ο εφημέριος, ενώ στον χώρο αυτό θεμελιώθηκε με την νυν επίσκεψη του Μητροπολίτου ο πρώτος Ναός στην περιοχή του ισημερινού.

Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αφρική είναι το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Ο Μητροπολίτης, από την πρώτη μέρα που έφθασε στην Mbandaka, συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη, τον εκπρόσωπο του κράτους για τις εκκλησίες και τις θρησκείες καθώς και με τον δήμαρχο της πόλης. Σε όλες του τις συναντήσεις τόνισε και τεκμηρίωσε ότι η μοναδική κανονική ορθόδοξος εκκλησία στην Αφρική είναι αυτή υπό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής το οποίο συνεχίζει την αδιάλειπτη παρουσία του στην αφρικανική ήπειρο επί δύο χιλιάδες χρόνια με κανονικό αναγνωρισμένο προκαθήμενο τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας ο Μητροπολίτης τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο φτωχό σπίτι της ενορίας και στην συνέχεια στον αύλειο χώρο, παρουσία του Κυβερνήτου, του Δημάρχου και άλλων φορέων της πόλης τέλεσε τον Αγιασμό και έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ναού ο οποίος θα τιμάται εις την Ανάστασιν του Κυρίου.

Κατακλείοντας ο Μητροπολίτης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.. Θεοδώρου του Β τόσο στις αρχές του τόπου όσο και στους πιστούς και ευχήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί η ανοικοδόμηση του ναού ώστε να είναι εύκαιρος εις χρήσιν των εκεί πιστών.

Προτεραιότητα η αποστολή μόνιμων ιερέων

Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου και η θεμελίωση του ορθόδοξου ναού μεριμνήθηκε από την Μητρόπολη να καλυφθεί από το τηλεοπτικό κανάλι της πόλης και από τα ραδιόφωνα με σκοπό την ευρύτερη διάδοση της ορθοδόξου αλήθειας. Η περιοχή του Ισημερινού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει έκταση τριπλάσια της Ελλάδας αποτελούμενη από πέντε επαρχίες.

Για τους λόγους αυτούς αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Μητροπόλεως η αποστολή μονίμων ιερέων στα διοικητικά κέντρα των επαρχιών αυτών ώστε να αναλάβουν το ιεραποστολικό έργο υπό την σκέπη και καθοδήγησή της. Ήδη στην επαρχία Γκέμενα όπως και στην Μπάντακα υπάρχουν μόνιμοι ιερείς που με πολλούς αγώνες και θυσίες προβάλλουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής ευαγγελιζόμενοι την ορθόδοξη πίστη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων