10/09/2019 10/09/2019 Πολυήμερη αποστολή στα βάθη της Αφρικής αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αναμένεται να επισκεφθεί – μεταξύ άλλων χωρών – τη Ζάμπια και το Μπουρούντι καθώς και άλλες περιοχές που βρίσκονται...
10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:16

Περιοδεία στα βάθη της Αφρικής από τον Πατρ. Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Περιοδεία στα βάθη της Αφρικής από τον Πατρ. Αλεξανδρείας

Πολυήμερη αποστολή στα βάθη της Αφρικής αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, αναμένεται να επισκεφθεί – μεταξύ άλλων χωρών – τη Ζάμπια και το Μπουρούντι καθώς και άλλες περιοχές που βρίσκονται στην Κεντρική Αφρική.

Ο Πατριάρχης πολύ συχνά πραγματοποιεί ποιμαντικές περιοδείες στις φτωχές χώρες της αφρικανικής ηπείρου, επιβλέποντας από κοντά το σημαντικό ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στις ελληνορθόδοξες κοινότητες.

Το πρόγραμμα της αποστολής του Πατριάρχη θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

“Σε αυτήν την ήπειρο βρίσκομαι συχνά πυκνά ως πνευματικός πατέρας για να βοηθήσω για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θα μπορέσω να κάνω τα πάντα, αλλά έστω και μία μικρή σταγόνα σε αυτόν τον ωκεανό των ελλείψεων είναι σπουδαίο πράγμα, και κυρίως για τις ασθένειες, τη φτώχεια και τον αναλφαβητισμό” είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή και είχε προσθέσει: “Η μεγαλύτερη πρόκληση που συναντώ είναι η φτώχεια. Δεν είναι η Αφρική φτωχή, είναι πάρα πολύ πλούσια ήπειρος. Δεν θέλουμε τα παιδιά να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους. Εχουμε φτιάξει 2.000 σχολεία και 3.000 ιατρικά κέντρα. Πληγώθηκε η καρδιά μου όταν πριν από λίγες ημέρες έμαθα ότι στην προσπάθειά τους να φύγουν από τη Λιβύη, αρκετά παιδιά πνίγηκαν στη θάλασσα της Μεσογείου. Αν είχαμε ένα δίχτυ να μαζέψουμε όλα αυτά τα σώματα που βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας, θα γεμίζαμε ένα γήπεδο από ανθρώπους. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι μπορούν να ζήσουν στις χώρες τους, ότι είναι όμορφες και να μην τις εγκαταλείπουν”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων