18/02/2022 18/02/2022 Πλήθος ευχών δέχθηκε χθες για τα ονομαστήρια του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος. Αρχικά, μετά την χειροτονία του Επισκόπου Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις πρώτες ευχές στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου. Επόμενος σταθμός της πανηγυρικής ημέρας για...
18 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2022 - 14:10

Πλήθος ευχών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Πλήθος ευχών δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Πλήθος ευχών δέχθηκε χθες για τα ονομαστήρια του ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

Αρχικά, μετά την χειροτονία του Επισκόπου Νειλουπόλεως κ. Νικοδήμου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τις πρώτες ευχές στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Επόμενος σταθμός της πανηγυρικής ημέρας για τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ήταν η «Ένωση» όπου ο Πατριάρχης προσκάλεσε όλους, να γιορτάσουν και να χαρούν μαζί του αυτή την ιδιαίτερη ημέρα των ονομαστηρίων του. Η καλαίσθητη και στολισμένη αίθουσα γέμισε από κόσμο που θέλησε να βρεθεί κοντά στον Πατριάρχη για να του ευχηθεί έτη πολλά και να μοιραστεί την χαρά του.

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της εορτής του Πατριάρχη περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τους Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Ελληνικών σχολείων που την προγύμναση των καθηγητών τους παρουσίασαν ένα άρτιο χορευτικό πρόγραμμα που συγκίνησε όλους τους παριστάμενους.

Επίσης συγκρότημα από το Ασσουάν χόρεψε και τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια του Νότου με τον Πατριάρχη να χειροκροτεί γεμάτος χαρά και χαμόγελο.

Ευχές από την Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιος Κοτσίωνης ευχήθηκε στον Μακαριώτατο έτη πολλά με δύναμη και υγεία για να συνεχίσει όπως είπε το δύσκολο, αλλά καρποφόρο ιεραποστολικό του έργο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος πήρε τον λόγο στην συνέχεια και ευχόμενος έτη πολλά στον Μακαριώτατο του μετέφερε την υποστήριξη και την αγάπη της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β.

Ευχές εκ μέρους τον Αραβοφώνων Χριστιανών μετέφερε και ο Ιεροψάλτης κ. Τόνυ Ατάλα.

Με αναφορές στην εισπήδηση οι ευχές του Προέδρου της ΕΚΑ

Ευχές στον Πατριάρχη απεύθυνε ο Πρόεδρος την Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιώκας λέγοντας του ότι «το σεργιάνι σας στον Κόσμο το ελέησε και το ευλόγησε ο Θεός να ακουμπά πνευματικά πάμπολλους ανθρώπους, καθώς από το κριτάτο σας κρέμονται αμέτρητες Θεοειδείς ψυχές. Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζουν τον πνευματικό τους πατέρα άνθρωποι που κατοικούν σε πολλές χώρες, άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, άνθρωποι που μιλούν αμέτρητες γλώσσες και διαλέκτους, άνθρωποι που ταυτίζονται με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς».

Μίλησε επίσης και για τις δυσκολίες που ανέκυψαν με τις εισπηδηστικές τάσεις της Ρωσικής Εκκλησίας και τις προσπάθειες κατάλυσης της μακραίωνης και “κανονικής τάξης” στην δικαιοδοσία του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ενώ δήλωσε απερίφραστα την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας στο πρόσωπό του Μακαριώτατου Πατριάρχη.

Η εορταστική ημέρα έκλεισε με την τούρτα που έκοψαν από κοινού ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόδωρος και ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Νικόδημος.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων