08/05/2022 08/05/2022 Με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών η Μητρόπολη Ζάμπιας ανέρτησε σχετικό κείμενο στο Facebook με τίτλο “Ποιες και πόσες ήταν οι Μυροφόρες Γυναίκες του Ευαγγελίου”. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο: Πρώτη Μυροφόρα είναι Μαρία η Μαγδαληνή· από την οποία, ο Χριστός έβγαλε επτά δαιμόνια και γι’ αυτή τη μεγάλη ευεργεσία, ακολουθούσε συνέχεια και αγαπούσε...
08 Μαΐου, 2022 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2022 - 16:23

Ποιες και πόσες ήταν οι Μυροφόρες Γυναίκες του Ευαγγελίου

Διαδώστε:
Ποιες και πόσες ήταν οι Μυροφόρες Γυναίκες του Ευαγγελίου

Με αφορμή την Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών η Μητρόπολη Ζάμπιας ανέρτησε σχετικό κείμενο στο Facebook με τίτλο “Ποιες και πόσες ήταν οι Μυροφόρες Γυναίκες του Ευαγγελίου”.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο:

Πρώτη Μυροφόρα είναι Μαρία η Μαγδαληνή·
από την οποία, ο Χριστός έβγαλε επτά δαιμόνια και γι’ αυτή τη μεγάλη ευεργεσία, ακολουθούσε συνέχεια και αγαπούσε με την καρδιά της τον Χριστό. Ονομαζόταν «Μαγδαληνή» γιατί καταγόταν από τα Μάγδαλα. Η Μαρία η Μαγδαληνή πέθανε στην Έφεσο, όπου την έθαψε ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. Αργότερα, ο Βασιλεύς του Βυζαντίου, Λέων ο Σοφός, έφερε το άγιο λείψανό της στην Κωνσταντινούπολη.

Δεύτερη Μυροφόρα είναι η Σαλώμη·
για την οποία λένε ότι ήταν θυγατέρα του αγίου Ιωσήφ του Μνήστορα, πράγμα το οποίο πράγματι αληθεύει.

Τρίτη Μυροφόρα είναι η Ιωάννα·
η οποία ήταν γυναίκα του Χουζά· αυτός ο Χουζάς ήταν επίτροπος και οικονόμος μέσα στην οικία του βασιλιά Ηρώδη.

Τέταρτη Μυροφόρα είναι η Μαρία,
η αδελφή του Λαζάρου·
η οποία άλειψε τον Χριστό με το μύρο στο σπίτι της, όταν ο Κύριος ανέστησε τον αδελφό της, τον Λάζαρο.

Πέμπτη Μυροφόρα είναι η Μάρθα·
η αδελφή της Μαρίας και του Λαζάρου, η οποία πολλή προθυμία έδειξε προς τον Χριστό από την αρχή διακονώντας Τον με κάθε τρόπο και αναπαύοντάς Τον με τη φιλοξενία της.

Έκτη Μυροφόρα είναι η Μαρία, η γυναίκα του Κλωπά·
«Κλωπά», κάποιοι ονομάζουν τον Κλεώπα. Αυτή την Μαρία, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, «αδελφή της Θεοτόκου» την ονομάζει, λέγοντας για την Σταύρωση του Χριστού, αυτό το λόγο: «Στεκόντουσαν κοντά στον Σταυρό του Ιησού η μητέρα του και η αδελφή της μητέρας του» (Ιωάν. 19, 25). Πώς και γιατί αυτή η Μαρία ήταν αδελφή της Παναγίας; Ακούστε· Ο Ιωακείμ, ο πατέρας και γεννήτορας της Παναγίας, είχε έναν αδελφό, που απέθανε νωρίς, χωρίς όμως ν’ αποκτήσει παιδί.

Και, σύμφωνα με τον Νόμο του Μωϋσή, πήρε τη νύμφη του για γυναίκα του και έκαμε από εκείνη, αυτή την Μυροφόρο Μαρία. Από την Αγία Θεοπρομήτωρα Άννα, έκαμε την Παναγία Θεοτόκο. Ώστε, λοιπόν, «αδελφή της Παναγίας» μας, ήταν πράγματι αυτή, η λεγομένη «Μαρία τοῦ Κλωπᾶ», αλλά μόνο από την πλευρά του πατέρα, του Θεοπροπάτορα Ιωακείμ.

Εβδόμη Μυροφόρα είναι η Σωσσάνα·
για την οποία, κανείς από τους ιερούς Ευαγγελιστές δεν μας δίνει άλλα αναλυτικά στοιχεία. «Ήσαν και άλλες πολλές Μαθήτριες» και Μυροφόρες, όπως μας λέει ο Ευαγγελιστής Λουκάς «οι οποίες Τον διακονούσαν» (Λουκ. 8, 3 και Ματθ. 27, 55) δηλαδή τον Χριστό· αλλά οι Ευαγγελιστές δεν έγραψαν τα ονόματα όλων των Μαθητριών και Μυροφόρων γυναικών, γιατί απλά δεν υπήρχε τότε λόγος κατ’ αυτούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων