03/01/2023 03/01/2023 Η ενότητα που διακρίνει τους Επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μία περίοδο που το έργο τους στην Αφρική δυσχεραίνει η ρωσική εισπήδηση στα εδάφη δικαιοδοσίας του Παλαίφατου Πατριαρχείου, επιβεβαιώθηκε χθες κατά το συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Επισκοπής Τζίντζα  και Ανατολικής Ουγκάντας. Με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Σιλβέστρου, Πάπα Ρώμης, ημέρα κατά...
03 Ιανουαρίου, 2023 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2023 - 9:13

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ουγκάντα επιβεβαιώνει την ενότητα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Ουγκάντα επιβεβαιώνει την ενότητα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Η ενότητα που διακρίνει τους Επισκόπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε μία περίοδο που το έργο τους στην Αφρική δυσχεραίνει η ρωσική εισπήδηση στα εδάφη δικαιοδοσίας του Παλαίφατου Πατριαρχείου, επιβεβαιώθηκε χθες κατά το συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Επισκοπής Τζίντζα  και Ανατολικής Ουγκάντας.

Με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Σιλβέστρου, Πάπα Ρώμης, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Σίλωεστρος, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην Τζίντζα πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Καμπάλας κ. Ιερώνυμος, ο Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκτάριος, ο Επίσκοπος Τζίντζας κ. Σίλβεστρος και κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας,  ο κλήρος και ο λαός ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Επίσκοπο κ. Σίλβεστρο όπως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός τον ενισχύει στο έργο του και το νέο έτος 2023.

Ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σιλβέστρου.

Το λαμπρό γεγονός του συλλείτουργου επιβεβαιώνει ότι η Εκκλησία στην Αφρική, στην Ουγκάντα πιο συγκεκριμένα, είναι ενωμένη στο πρόσωπο των Επισκόπων της. Παράλληλα, στέλνει ένα μήνυμα προς κάθε άλλη προσπάθεια που γίνεται και στόχο έχει τη διάσπαση αυτής της ενότητας όπως επιδιώκει η Ρωσική Εξαρχία  στην Αφρική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων