22/04/2023 22/04/2023 Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο Παλαιό Κάιρο, η ξακουστή ροτόντα της Ανατολής, θρησκευτικό προσκύνημα για τους Ορθοδόξους και προστατευόμενο μνημείο από το Αιγυπτιακό κράτος εόρτασε τον Άγιο που φέρει το όνομά του. Ρεπορτάζ Κάτια Τσιμπλάκη Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β ́,...
22 Απριλίου, 2023 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2023 - 12:30

Προσευχή του Πατριάρχη Θεόδωρου για τους Έλληνες στο Σουδάν από την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Προσευχή του Πατριάρχη Θεόδωρου για τους Έλληνες στο Σουδάν από την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο (ΦΩΤΟ)

Η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στο Παλαιό Κάιρο, η ξακουστή ροτόντα της Ανατολής, θρησκευτικό προσκύνημα για τους Ορθοδόξους και προστατευόμενο μνημείο από το Αιγυπτιακό κράτος εόρτασε τον Άγιο που φέρει το όνομά του.

  • Ρεπορτάζ Κάτια Τσιμπλάκη

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β ́, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο.

Τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου πλαισίωσαν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καϊρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνός Αλαζράι, ο Μέγας Εκκλησιάρχης του  Πατριαρχείου Αρχιμ. Στέφανος Σουλιμιώτης και οι πατέρες της Μονής.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος μίλησε για τα μαρτύρια και την αντοχή που επέδειξε στα δεινά που υπέστη ο Άγιος Γεώργιος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσευχήθηκε προκειμένου να λήξουν οι συγκρούσεις στο Σουδάν, και να εδραιωθεί η ειρήνη προς όφελος όλων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Προσευχήθηκε επίσης για τον επιχώριο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα αλλά και για τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί.

Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, τις Αιγυπτιακές Αρχές και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για τη συνεργασία του με το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.

Τέλος, ευχαρίστησε επίσης τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αρχιμ. Δαμασκηνό και όλη την αδελφότητα που εργάζονται άοκνα για την εύρυθμη λειτουργία της Ροτόντας της Ανατολής και για την άρτια οργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων