03/04/2023 03/04/2023 Ετοιμάσθηκαν οι πρώτες κολυμβήθρες, με τις οποίες θα εφοδιασθούν οι ναοί της Iεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας και εν όψει των βαπτίσεων του Πάσχα. Οι κολυμβρήθρες είναι προσφορά του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Επισκοπής για απόκτηση κολυμβηθρών. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ....
03 Απριλίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 19:27

Προσφορά κολυμβηθρών στην Iερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας

Διαδώστε:
Προσφορά κολυμβηθρών στην Iερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας

Ετοιμάσθηκαν οι πρώτες κολυμβήθρες, με τις οποίες θα εφοδιασθούν οι ναοί της Iεράς Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας και εν όψει των βαπτίσεων του Πάσχα.

Οι κολυμβρήθρες είναι προσφορά του Ιεραποστολικού Συνδέσμου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ», Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Επισκοπής για απόκτηση κολυμβηθρών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος είχε επισημάνει την έλλειψη και την ανάγκη απόκτησης κολυμβηθρών από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Επισκοπή προκειμένου οι βαπτίσεις να γίνονται ορθόδοξα και με ιεροπρέπεια, ενώ σημειώνει ότι «οι κολυμβήθρες αυτές “θα μας λύσουν τα χέρια” και θα αναγεννήσουν πλήθος ψυχών, “διά του λουτρού της παλιγγενεσίας”».

«Από τον πρώτο καιρό που ήλθα στην Επισκοπή Μπουκόμπας και είδα την έλλειψη κολυμβηθρών και την δυσκολία που είχαν οι ιερείς με τις βαπτίσεις μεγάλων, κατέγραψα αυτή την δυσκολία. Κατασκευάσαμε τις πρώτες δύο, για την Επισκοπή και τη Μονή της Αγίας Μακρίνας και τις μεταφέραμε στις βαπτίσεις που γίνονταν στις Ενορίες. Χρειαζόταν όμως να έχουν οι Ενορίες μόνιμες κολυμβήθρες, για να γίνονται οι βαπτίσεις ορθόδοξα και με ιεροπρέπεια.
Με εκκλήσεις παρεκάλεσα επανηλλειμένα να βρεθούν χορηγοί για την κατασκευή κολυμβηθρών από σιδηρουργούς της Μπουκόμπας.
Αρρωγός σ’αυτό το αίτημα ήλθε ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος Κοσμάς Αιτωλός, που με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στο περιοδικό ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ευαισθητοποίησε τους φίλους της Ιεραποστολής και πρόσφατα, μας έστειλε τα χρήματα για την κατασκευή των κολυμβηθρών.
Δώσαμε την παραγγελία και οι πρώτες κολυμβήθρες παραδώθηκαν από τους κατασκευαστή τους, προς χαρά των πιστών, που τις βλέπουν να τις μεταφέρουμε στις ενορίες και να τις παραδίδουμε στους εφημερίους των Ναών.
Στο Ιερατικό Συνέδριο που είχαμε τον περασμένο Οκτώβριο με τους Ιερείς στη Μπουκόμπα με κεντρικό θέμα την κατήχηση και το βάπτισμα, θίχθηκε το θέμα της σωστής τέλεσης του μυστηρίου Βαπτίσματος με την τριτή κατάδυση και ανάδυση εις τυπον της «τριημέρου ταφής και της Αναστάσεως του Κυρίου».
Μάλιστα καθώς βρισκόμαστε πριν από το Πάσχα και έχουμε προγραμματισμένες βαπτίσεις, με την ευκαιρία της μεγάλης Εορτής, οι κολυμβήθρες αυτές “θα μας λύσουν τα χέρια” και θα αναγεννήσουν πλήθος ψυχών, “διά του λουτρού της παλιγγενεσίας”», αναφέρει ο Θεοφιλέστατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων